avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare hotarare care tine loc de act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare hotarare care tine loc de act autentic

Doi frati nu au dezbatut succesiunea tatalui lor. Unul dintre ei incheie un inscris sub semnatura privata cu un cetatean prin care ii vinde acestuia tot terenul ramas de la tatal sau. Prin instanta, cei doi obtin o hotarare care tine loc de act autentic de vanzare-cumparare. Dupa redactarea hotararii, inlauntrul termenului de apel, sora afla ca fratele a vandut tot terenul, adica inclusiv partea care i se cuvine ei ca mostenitoare a tatalui. Cum poate sora sa anuleze inscrisul sub semnatura privata dar si hotararea judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:53, 17 Martie 2014
@pusa2mimi-Ordonanta presedintiala este inadmisibila in acest caz, nefiind intrunite cele 3 conditii necesare, cel putin in ce priveste "urgenta" , asta la o prima vedere....Cred ca daca discutati cu vanzatorul si cu cumparatorul, explicandu-le ca este penala fapta lor si ca veti actiona in consecinta pentru apararea dreptului dvs, ar putea sa va remita o suma de bani la valoarea terenului si sa confirmati si dvs actul de vanzare facut...Altfel, veti avea de munca o perioada mare de timp, avand sanse de castig reale, insa ...la mana judecatorului, functie de probele pe care le veti produce dvs....
Terenul nu are CF. Cumparatorul stia de existenta surorii. Posesia terenului au avut-o parintii - proprietarii decedati, apoi cei doi frati - vanzatorul si sora. Vanzatorul lucra jumatate din teren, iar sora lui jumatate. Si acum sora are terenul cultivat (jumatatea pe care o lucreaza ea). In penal, pentru fals in declaratii, ca in rest nu prea ma inscriu nici pe la furt, nici pe la abuz de incredere...Si sa presupunem ca, urmare a constatarii falsului in declaratii, reusesc sa anulez inscrisul sub semnatura privata, pe urma fac revizuire pe art.509, pct.3...E clar, ma judec vreo doi-trei ani minim in ritmul in care se misca parchetul in astfel de plangeri si in care primesc termen dupa noul cod actiunile (prim-termen dupa 2-3 luni de la introducerea actiunii).Ma interesa daca as putea cumva, pana ma judec, sa impiedic cumparatorul sa intabuleze terenul pe numele lui si sa intre in posesie in fapt.
Ajuta mult ca acel cumparator stia si, din ce vedem mai sus, puteti dovedi asta cu faptul ca la verificarea in fapt a terenului putea cunoaste ca sora il lucra.
Sa continue.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum conving instanta sa respinga o cerere de interventie in nume propriu ? georgianadh georgianadh SPETA : - actiune pornita prost \" iesire din indiviziune a unei suprafete de teren in scopul succesiunii\";:-/ - 3 frati reclamanti, mostenitori ai tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme petepete petepete Buna ziua, Ca raspuns pentru problema pe care am sa o expun mai jos , rog din suflet parerea unui consultan juridic. Multumesc ! Provin ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)