Am depus plangere penala impotriva sefului meu pentru ca m-a lovit.
Nu am avut suficiente probe deoarece martorii sunt sub comanda sefului si nu au indraznit la parchetul militar sa recunoasca adevarul.
Astfel i s-a dat NUP cu "fapta nu exista".
Acum seful s-a intors impotriva mea si a solicitat trimiterea mea in fata Consiliului de onoare pentru "savarsirea de fapte imorale si compromiterea unui cadru militar si pentru faptul ca in perioada ... am sesizat o fapta nereala, referitoare la comportamentul din data de ... in timpul orelor de program.”
Intrebarea mea este daca pot fi pedepsit de Consiliul de onoare pentru faptul ca am apelat la calea justitiei pentru a mi se face dreptate, chiar daca nu am reusit acest lucru?
Mentionez ca aceasta solutie a fost una extrema, eu raportand despre toate momentele insuportabile prin care am fost nevoit sa trec si am avut surpriza sa constat ca nu s-a luat nicio masura.
Spuneati ca vi s-au eliberat in aceea zi 2 adeverinte medicale....dse ce nu le folositi in apararea dumneavoastra. Erati in timpul serviciului si nu aveati nici un interes sa va autoloviti singur cu usa...
Bun, ar fi bine sa uzati si de aceasta cale ( aveti 20 de zile de la comunicarea solutiei) , in acest fel poate reusiti ceva.referitor la dreptul de a va cauta dreptatea in instanta, este un drept al nostru , al tuturor, atunci cand suferim o nedreptate, o vatamare sau un alt lucru rau, si pe cale de consecinta nu trebuie sa argumentam de ce avem acest drept. Doar ca trebuie sa probam atunci cand acuzam..si aici este marea problema. L. 304/2004, art. 6-orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime in exercitarea dreptului sau la u n proces echitabil. Va urez succes.
Acele 2 adeverinte medicale nu au avut nici o valoare la IML pentru eliberarea certificatului medico-legal... " In documentatia medicala pusa la dispozitie nu se mentioneaza prezenta de leziune de violenta", cu toate ca in acestea este specificat "T.C.C. prin lovire cu un corp dur, cu stare prelipotimică", respectiv "T.C.C. acut inchis".
Mai am 5 zile la dispozitie sa depun plangere impotriva solutiei.
Si pana in prezent s-au facut presiuni f mari pe toate caile sa renunt la orice actiune, s-a ajuns pana la a mi se da ordin sa imi retrag plangerea, sau chiar s-a vorbit cu persoana care instrumenta cauza penala sa rezolve problema.
da, eu va sfatuiesc sa prezentati si cele 2 adeverinte medicale, in special ca ele dateaza din ziua incidentului, nu se stie , poate aveti noroc . Este bine de asemenea sa nu renuntati i n a va face dreptate, deoarece asemenea indivizi merita pusi la punct , atunci cand ei incep a se crede D-zeu. Cu siguiranta, ei confunda aceste relatii de serviciu (superior-inferior) , cu sclavia . Si daca toti ceilalalti care au sau vor avea de suferit de pe urma acestor,,superiori" , se vor lasa intimidati si nu vor reclama, sau vor fi constransi in a-si retragerea plangerea ori a nu folosi caile de atac, astfel de specimene vor fi incurajate. Eu cred( evident, animata de simtul dreptatii, fara a va putea putea garanta reusita), ca insistenta dvs. de a continua pe aceasta cale, in ciuda tuturor incercarilor de a fi oprit( prin amenintari) , ca aveti o sansa , iar dvs. trebuie sa credeti in ea. :)
Violenta domestica
actb
Buna ziua,
stiu ca au curs rauri de cerneala pe aceasta tema in toate forumurile juridice, insa sunt intr-o situatie de-a dreptul disperata si va rog sa ma ... (vezi toată discuția)