Buna! Am si eu o intrebare. Daca fostul sot a deschis un nou proces de divort e posibil ca de aceasta data sa primeasca el custodia fiului nostru,deoarece in urma primului divort custodia minorului mi-a fost acordata mie si aceasta decizie nu mai poate fi schimbata. Fostul sot a fost cel care a intentat si primul divort si sustinea sus si tare ca nu el e tatal copilului iar cand judecatorul l-a pus sa faca testul de paternitate s-a convis ca e fiul lui si acum el vrea custodia asupra minorului. Credeti ca judecatorul va fi de partea lui de aceasta data? Ne-am despartit dupa 5 luni de casatorie eu fiind insarcinata in 3 luni din cauza ca el sustinea ca nu e copilul lui,iar acum dupa un an vine si vrea custodie completa asupra minorului. Ce sa fac? Nu pot sa-mi las copilasul in mainile lui.
Primul divort l-am incheiat in noiembrie anul trecut,noi nu ne-am mai impacat dupa,iar acum el a depus alta cerere pentru deschiderea unui nou proces de divort,cerand sa ii fie lui acordata custodia completa a copilului deoarece el sustine ca eu nu pot avea grija de copil si mai nou sustine ca as avea si o relatie,ceea ce nu e adevarat,si ca acea persoana poate face rau copilului. Nici nu stiu ce sa fac pentru ca il cred in stare sa aduca dovezi mincinoase despre mine numai ca sa poata sa-mi ia copilul,asa cum a facut si la primul proces.
Care divort doamna, nu ziceti ca ati divortat deja ? Divortul e actiunea prin care se desface o casatorie..
Angajati-va avocat sa va aparati ca nu va vad aparandu-va singura.
Da, nu poate fi vorba de un alt proces de divort.
Este vorba de un proces pentru stabilirea domiciliului monorului la domiciliul tatalui.
Adica vrea sa ia el copilul.
cred ca se refera la faptul ca a intentat un nou proces, si e clasificat la minori si familie, proces prin care tatal doreste custodia ccopilului.
Dumneavoastra trebuie sa stiti ca acel copil va fi al amibilor odata ce s-a transat si problema paternitatii. Deci dumneavoastra sunteti mama, el e tata., De aici decurg niste indatoriri legale: ambii aveti drepturi si obligatii. Drepturile sunt comune si privesc legaturile personale cu copilul, timp petrecut impreuna, etc. Obligatiile comune sunt cele privitoare la intretnerea si educare alui comuna. Acum dumneavoastra trebuie sa stabiliti cu el, modul acest acomun de intercationare cu copilul. Se numeste plan parental cadru si va trebui sa il discutati si analizati ca sa ajungeti la o solutie couma si la un program cadru de relationare cu copilul, pe care sa il respectati. Copilul fiind mic acum, dumneavoastra il veti avea in grija mai mult, insa dupa 3-4 anisori si tatal va putea sta mai mult cu copilul, deci va putea avea timpi egali de relationare cu copilul.
In orice caz nu cred ca un judecator, acum, cand copilul are 1 an si ceva si a stat la dumneavoastra, ii va da copilul lui, deci asa ceva este aproape de imposibil. Deci stati linistita in aceasta privinta.Tot ce trebuie sa faceti este sa ii permiteti sotului sa interactioneze cu el inca de pe acum, iar pe viitor sa fixati un plan de relationare. Deasemeni fixati o pensie lunara cu tatal pentru a putea creste in mai bune conditii copilul.
In concluzie trebuie sa il acceptati ca tata, si sa ii permiteti exercitarea drepturilor si indatoririlor de tata.
Va multumesc pentru raspunsuri,dar fostul sot vede copilul in fiecare weekend si o data la o luna copilul ramane o zi la el,dar acum fostul sot vrea sa ramana el cu copilul.
Ce pot face
horisti
buna am o mare problema va rog sa ma ajuta-ti sint mama a 2 copii primul a fost cu fostul meu sot, am divortat de el si dupa o aventura am ramas insarcinata ... (vezi toată discuția)