avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna ziua, sper sa nu fiu injurat dar ma vizitat politia si mi-a dat o invitatie de audieri, am niste reclamatii de inselaciune(tepe), la ce sa ma astept de la noul cod penal?in invitatie scrie ca sunt chemat pt audieri, tin sa precizez ca sunt la prima abatare, nu am mai avut probleme cu politia decat parca o amenda neachitata, conteaza daca este o reclamatie sau mai multe?
Cel mai recent răspuns: gypsy5 , utilizator 18:10, 4 Aprilie 2014
grija mare
Poti fi retinut si arestat chiar maine.
inca ceva, politistul mi-a dat doar o invitatie in care scrie la motiv pt audieri, atat, normal nu trebuia sa fie citatie/proces verbal?
Daca nu va prezentati, o sa va ridice cu mandat de aducere.
V-as ruga sa nu imi mai lasati mesaje in mesageria privata, folositi forumul daca aveti nelamuriri.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
patrascu razvan a scris:

Daca spuneti ca sunt mai multe plangeri impotriva dvs, cred ca veti fi trimis in judecata si condamnat, pe noul cod penal daca nu exista unitate de subiect pasiv nu va fi considerata infractiune continuata, se va retine concurs de infractiuni si pedeapsa este mai severa.

o infractiune poate sa fie infractiune continuata si totodata concurs de onfractiuni?
ce este unitate de subiect pasiv?

@oltul
E de jale dle oltul daca inselati diferite persoane si dupa intrarea in vigoare a NCP, se aplica regulile de la concursul de infractiuni, conform NCP infractiune este continuata cand inselati aceiasi persoana la diferite intervale de timp.
ART. 35*)
Unitatea infracţiunii continuate şi a celei complexe
(1) Infracţiunea este continuată când o persoană săvârşeşte la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii şi împotriva aceluiaşi subiect pasiv, acţiuni sau inacţiuni care prezintă, fiecare în parte, conţinutul aceleiaşi infracţiuni.
(2) Infracţiunea este complexă când în conţinutul său intră, ca element constitutiv sau ca element circumstanţial agravant, o acţiune sau o inacţiune care constituie prin ea însăşi o faptă prevăzută de legea penală.
#CIN
*) Reproducem mai jos prevederile art. 238 din Legea nr. 187/2012 (#M3).
#M3
"ART. 238
În aplicarea dispoziţiilor art. 35 alin. (1) din Codul penal, condiţia unităţii subiectului pasiv se consideră îndeplinită şi atunci când:
a) bunurile ce constituie obiectul infracţiunii se află în coproprietatea mai multor persoane;
b) infracţiunea a adus atingere unor subiecţi pasivi secundari diferiţi, dar subiectul pasiv principal este unic."

#B

Alte discuții în legătură

Furtul dintr-un mijloc de transport în comun trailer1234 trailer1234 Buna ziua! Atunci cand o persoana urca intr-un autobuz si fura de la trei persoane diferite bunuri din buzunare, iar la prima statie coboara, va raspunde ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta comisa nov.2005-iun.2016 mariacomanescu1995 mariacomanescu1995 Va rog sa-mi spuneti cand se prescrie urmatoarea incadrare si daca se judeca dupa noul sau vechiul cod penal( faptele s-au petrecut in perioada nov.2005-iunie ... (vezi toată discuția)
Cumulare pedeapsa astridamel astridamel Pentru o infractiune de inselaciune in forma continuata, cineva a primit, prin aceeasi hotarire sentinta, in prima instanta , o pedeapsa de 4 ani si alta de ... (vezi toată discuția)