avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu ???

Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = 1080lei). Avand in vedere ca de la data de 1 ianuarie 2009 salariul minim s-a majorat la 600 lei, as dori sa aflu daca eu beneficiez de aceasta crestere,adica 1200lei sau raman incadrat la vechiul salariu.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 27 Aprilie 2009
jax:
1. Raspunsurile colegilor mei au fost lamuritoare pentru dvs. Nu inteleg insistenta dvs. care vreti sa interpretati legea asa cum ati vrea dvs. Lasati-l pe angajator sa intrebe si sa-si faca probleme daca nu a inteles ce scrie in conventia cu AJOFM.
2. Subventia acordata prin AJOFM nu este problema dvs. ci a angajatorului. Aceasta este in suma fixa si nu depinde de salariul dvs. Adica salariul nu se acorda in functie de subventie.
3. Daca postul dvs. este delarat cu studii superioare atunci salariul minim pe anul 2009 este de 1200 lei. Daca angajatorul nu a facut majorarea pana acum o poate face si retroactiv. Solicitati-i sa faca act aditional la CIM deoarece este dreptul dvs. legal.
4. Fiti atent insa ca angajatorul nu va poate concedia (deci din initiativ sa) timp de 3 ani de la data angajarii decat pe motiv disciplinar, altfel el va restitui banii primiti plus dobanzile eferente. Daca dvs. vreti sa plecati la alt loc de munca trebuie sa demisionati (art. 79 din Codul muncii) si in felul acesta angajatorul nu mai restituie banii pe care i-a primit fiindca v-a angajat pe dvs.
"salariul minim de incadrare pentru personal cu studii superioare a fost anul trecut de 1080 lei, iar incepand cu 1 ian 2009 este de 1200 lei"...acest tip de salarizare se aplica pentru orice incadrare sau depinde de cerintele postului. Adica, pentru un agent de vanzari nu sunt necesare studiile superioare ci doar cele medii....asta inseamna ca el, legal, poate fi incadrat cu un salariu sub acest nivel minim, chiar daca are studii superioare? Multumesc
Salariul minim de 1200 lei brut se aplica pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare .... pentru functia de agent vanzari nu sunt necesare studii superioare, chiar daca persoana are asemenea studii si , prin urmare, aceasta persoana va beneficia de un salariu minim brut de incadrare de 720 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)
Salariul minim absolvent studii superioare esanu doina esanu doina 1. Legislatia actuala a salarizarii mai prevede acordarea salariului minim de 1.200 lei brut la angajarea unui absolvent de studii superioare sau a fost ... (vezi toată discuția)
Facilitati pentru firmele care angajeaza absolventi de liceu si facultate adria05 adria05 As dori sa stiu ce facilitati sunt pentru societatile care angajeaza absolventi liceu si studii superioare ?Va mutlumesc. (vezi toată discuția)