avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren dupa legea nr 1/2000
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren dupa legea nr 1/2000

Mai revin cu aceasta problema in atentia dumneavoastra si multumesc celor care mi-au raspuns,insa stiti cum este,mai bine intrebi de mai multe ori ca sa fii sigur 100%.......Mama mea a formulat cerere de retrocedare a unui teren in suprafata de 4ha,potrivit legii nr 1/2000,cerere care i-a fost avizata favorabil de catre comisiile competente,eliberadu-ise o adeverinta in acest sens de catre primarie in care i se aduce la cunostinta ca urmeaza ca in scurt timp sa fie pusa in posesie.Terenul este al bunicului mamei,iar fratii ei care nu au facut nici-o cerere se ridica cu pretentii de mostenitori.Mentionez ca succesiune si partajul parintilor mamei s-a facut cu mult timp in urma,in viata mai fiind doar mama ei,care de asemenea nici ea nu a formulat vreo cere de retrocedare a terenului,singura fiind mama mea,care figureaza in cerere.Intrebarea mea este:au vreun drept asupra terenului fratii lui mama?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emi60mng , utilizator 12:34, 4 Aprilie 2014
cumnatul meu a facut cererea pentru retrocedarea pamintului bunicului cu martori falsi ,intr-o alta localitate ,la un alt notariat,ocolindu-i pe adevaratii mostenitori ,care detin actele originale ale pamintului bagat in CAP DE BUNIC.SI A LASAT VORBA ca int-o zi se vor retroceda paminturile .DECI FARA SA STIM NOI NIMIC .fara sa ne dam seama ca de fapt legile 18/1991,1/200,247/2005.in baza careia a facut dosarul cumnatul meu,sunt scoase din circuit.acum noi am ramas cu actele iar cumnatul cu banii ,care nu vrea sa de-a la toti mostenitorii legali nimic .,nu recunoaste nimic .desi este nomonalizat de catre anrp cc-ta ca titular.ce trebuie sa facem cu cumnatul care a furat date din primarie ,si-a facut titluri de proprietate .singur fara sa ne intrebe si pe noi fratii in urma parintilor decedati ,a carui mostenire nici nu s-a dezbatut.acum suntem pe rol .ce trebuie sa facem pentru a ne obtine dreptul nostru de bani.de la cumnat care ni se cuvine de la bunicu,,dar cum e posibil pe dreptul meu si-a facut certificat de mostenitor .pe la spate fara sa am habar de lucrul acesta?
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
emi60mng, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate atak atak Buna ziua Cum sa procedez? Suntem 3 frati. In urma decesului parintilor nostrii au ramas doua terenuri din care unul cu casa. Succesorii unui frate sustin ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune titlu de proprietate antinea antinea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : tatal meu se afla intr-o disputa cu unul dintre frati . Dupa decesul bunicului meu,(in ... (vezi toată discuția)