avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Razgandire parte acord mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Razgandire parte acord mediere

S-a facut un acord de mediere pentru partajarea unor imobile si una dintre parti refuza sa mai mearga la instanta pentru a cere incuviintarea acordului. Se poate incerca o actiune in instanta pentru a obliga acesta parte la respectarea acordului iar instanta sa procedeze apoi la pronuntarea unei hotarari care sa consfiinteasca acordul?
In acordul de mediere se precizeaza: documentul s-a incheiat benevol, prin exprimarea libera a vointei; acesta reprezinta vointa libera si neviciata a partilor; partile se obliga sa-l respecte intocmai si la timp; partile declara ca se vor infatisa la instanta pentru incuviintare.
avocat_lasco
Exact asta este esenta medierii si de aceea este o modalitate diferita de a solutiona un conflict.Pacat ca nu sunteti de acord cu acest curent nou, modern experimentat cu succes de alte popoare considerate mai civilizate decat noi (ex. Suedia, Norvegia, etc)
Nu cred ca ati inteles.
Si eu ma ocupam de intelegeri intre parti si stiu cand se pot intelege.
ROMANIA este in urma fata de tarile dezvoltate si fara avocati partile sunt derutate si se razgandeasc dupa mediere.
Eu privesc lucrurile in mod eficient si pragmatismul ma caracterizeaza in problemele de drept si de aceea am o viziune foarte larga in privinta medierii.

Mediatorii evita avocatii si aceasta duce deseori la probleme ori de esuare ori de razgandire dupa ce se informeaza.
Mie nu imi place sa merg la mediere dar alti avocati ar putea fi utili.
Eu am inteles foarte bine si ce ati scris si pot sa va spun, din experienta ca avocatii care au prins esenta medierii si sunt de acord sa participe in majoritatea cazurilor nu au de pierdut.
Adevarat este ca fiecare caz, depinde de mediator, clienti, avocati, de modul in care acestia percep situatia.
Exista cazuri clare in care nu se poate ajunge la nicio intelegere intre parti si numai instanta hotaraste, dupa care urmeaza recurs, etc.
Fiind profesie liberala fiecare are dreptul sa aplice sistemul de management care i se potriveste si pare eficient.
Ar fi de dorit sa nu ne mai scuzam ca suntem un popor mai putin civilizat decat alte popoare, sa luam exemplu si sa facem tot posibilul sa recuperam cat mai repede diferenta.
@avocat_lascoschi@yahoo.com

Nu cred ca un avocat poate sti dinainte daca partile se vor intelege sau nu, ori daca se vor razgandi ulterior incheierii acordului de mediere. Totul depinde de gradul de inteligenta al fiecarei parti, la fel ca in orice alta negociere.
Daca una dintre parti nu se considera capabila de a-si negocia o intelegere avantajoasa poate sa vina cu avocatul la mediere. Ii permite legea.
Mediatorul nu are obligatia de a ajuta partile sa ajunga la o intelegere echitabila, ci doar de a ajuta partile sa ajunga la o intelegere care sa multumeasca ambele parti. Nu e chiar acelasi lucru. Fiecare parte are propriile asteptari de la respectivul Acord.
Spuneti ca nimic nu ar impiedica avocatii sa se inteleaga intre ei. Aveti dreptate. Ce ii impiedica ? Cu siguranta nu legea medierii, intrucat medierea nu e obligatorie.
Mediatorul ii va determina sa ramana la masa negocierii, daca isi doresc cu adevarat medierea. Acesta este rolul mediatorul. De a ajuta partile, personal sau prin avocat, sa ajunga la o intelegere, depasindu-si toate frustrarile, orgoliile si animozitatile personale.
Daca se ajunge la un acord in aceste conditii, fara ca una dintre parti sa se considere inselata, acele parti nu se vor mai razgandi ulterior incheierii acordului.
Utilizatorul care a deschis topicul a primit deja mai multe raspunsuri la intrebarile sale. Intrucat ultimele postarile nu mai au nici o legatura cu tema initiala, vom considera acest subiect incheiat. Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Utilitatea si eficienta acordului de mediere Mihai Florel - Birou de Mediator Mihai Florel - Birou de Mediator In Sectiunea 4: Inchiderea procedurii de mediere din Legea 192/2006 la art.58 alin (1) se vorbeste despre acordul scris atunci cand partile prezente la mediere ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere divorț: este obligatoriu ca medierea să se facă în orașul de reședință al uneia dintre părți? ioana_livia ioana_livia buna ziua ..ptr acordarea unui divort prin mediere este necesar ca medierea sa se faca in orasul de resedinta a uneia dintre parti? mentionez ca nici unul ... (vezi toată discuția)