avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca mama a optat pentru ccc pana la doi ani si se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca mama a optat pentru ccc pana la doi ani si se intoarce la munca tata mai poate beneficia de ccc pana la 2 ani in continuare?

Mama a nascut in octombrie 2013. Dupa cele 43 de zile obligatorii a optat pentru ccc pana la 2 ani. Dupa 3 luni de ccc decide sa se intoarca la munca! Tata doreste sa beneficieze el de ccc pana la 2 ani in continuare! Mai are dreptul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 24 Martie 2014
Este posibil sa se suspende indemnizatia,dar ma interesa dk sng ma poate baga in ccc si sa-mi pastreze postul,pt ca eu o sa pierd f mult stand acasa pentru nastere.ma gandesc si cum se procedeaza dk iei ex,stiind ca in ac situatie esti pus sa renunti la locul de munca vechi si esti incadrat ca debutant.eu pot sa fiu incadrata dk la acel moment eu sunt deja in prenatal?cum sa va incheia contr de munca?
Mai exista si varianta primirii stimulentului de insertie in aceasta situatie, daca veti lua examenul la SNG.
Nu cred ca ma intelegeti.nu asta ma intereseaza
Nu prea aveti alte variante.

Nu conteaza cand se incheie contractul cu SNG, legea prevede ca pe durata CCC nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit.

Incheierea contractului inseamna ca veti primi un venit salarial, ceea ce duce la suspendarea platii indemnizatiei si veti ramane numai cu indemnizatia primita de la SNG.
Nu ma intereseaza stimulentul,as vrea sa stiu dstrict ce am intrebat.ce sa fac dupa 42de zile de postnatal.nu mai pot recupera.pe baza notelor din sc si ex final se face repartizarea si as prefera sa intru in ccc pana la o noua sesiune

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil adrianantn adrianantn Buna seara, Pe 11.09.2012 am nascut. In acest moment sunt in concediu crestere copil. Perioada pentru care am optat a fost de doi ani, dar as dori sa ma ... (vezi toată discuția)
De cate zile libere beneficiaza tatal la nasterea copilului anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune , va rog, de cate zile libere beneficiaza tatal, daca copilul s-a nascut dupa 01.04.2012 ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Articolul 11 din oug 111/2010 LEOOOO LEOOOO Buna ziua, Intrebarea mea este daca articlul 11 LITERA A din OUG 111/2010 a fost cumva modificat sau abrogat printr-o lege ulterioara pana la data de 1 ... (vezi toată discuția)