In carnetele de munca se inregistreaza suspendarea conform art 52 lit"d" dar la salariu si functie se bareaza, eu asa am facut dupa ce am intrebat inspectorul de la ITM. Deci Indemnizatia de 75% nu este un venit salarial, nu se trece in CM si de altfel si legea spune ca angajatii raman asigurati raportandu se la salariul minim pe economie , deci 600 ron. de aceea nu este corect sa treci in CM salariul de 75% din tarifar.
Desi nu am inteles de ce ITM solicita sa se inregistreze aceasta suspendare in cartile de munca, varianta de inregistrare spusa de crisadi este singura admisibila, zic eu.
Cred ca este cu totul incorect si chiar ilegal sa scrii in casuta in care treci salariul acea indemnizatie de 75%, pentru ca omului nu i se schimba salariul ci doar forma de remunerare.
Cred ca daca se stabileste de la inceput, in decizia de suspendare, perioda exacta, determinata de intrerupere a activitatii, nu mai este necesara inca o decizie de reluare a activitatii dacat daca aceasta intervine mai repede decat s-a stabilit initial.
Sincer nu am inteles de ce ITM sustine ca trebuie inregistrata aceasta perioad in catile de munca, daca suspendarile de alta natura nu sunt inregistrate.
Toate datele necesare pentru stabilirea stagiilor si a contributiilor se regasesc in declaratiile catre bugetele respective(sau se vor regasi dupa ce se actualizeaza toate declaratiile).