avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca neinregistrat la timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca neinregistrat la timp

am lucrat in 2008-2010 la o firma,nu conteaza numele cu jumatate de norma si am semnat un contract de munca dar nu m-am uitat ca nu e inegistrat la itm,acum se mai poate face ceva????adica acei 2 ani daca ii mai pot recupera???daca firma ar fi de acord sa se duca sa declare acel contract trebuie platita o amenda din cate am inteles si daca o platesc pana la urma firma e afectata ???se paote sa-mi recastig acei 2 ani ???imi treuie neaparat acea vechime.cum ma sfatuiti si ce ma sfatuiti indrumati
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 13 Mai 2014
De aceea v-am spus sa apelati la instanta sau la mediator. ITM-ul nu va opera in carnetul de munca un CIM neinregistrat la ei, si nici nu va elibera ori viza o astfel de adeverinta de vechime.
Insa in baza unei Hot judec (sentinta sau hot de expedient) se vor face inscrierile necesare in carnetul de munca.
Adeverinta vi se poate elibera, dar necertificata de catre ITM.
si are vreo valoare necertificata de catre ITM?? daca noul angajator vrea sa verifice sa vada daca e autentica si descopera ca nu e inregistrata nu dau de belele??
Valoare juridica are , insa cand veti iesi la pensie , Casa de pensii nu o s-o ia in considerare.
o speta,eu imi iau o adeverinta de la o societate S.A. care s-a dizolvat numai exista de 2 sau 3 ani si cu ea vreau sa ma duc sa-mi depun dosarul pentru un concurs unde imi cere acea vechime in specialitate,cei unde depun dosarul imi ia in cosiderare??
Nu am in cartea de munca operat dar mi-am desfasurat activitatea in acea perioada.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime tierry tierry Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)