avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare divort

Buna ziua ma numesc Mihaela am 40 de ani si sunt casatorita de 20 de ani si am 2 copii. Doresc sa obtin informatii folositoare pentru a depune actele de divort(motivul incest) si sansele de castigare al procesului. Imi puteti estima o suma cu privire la procesul care va avea loc deoarece lucrez intr-o institutie de stat cu salariul minim pe econmie( sunt ingrijitoare la gradinita).Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:06, 31 Martie 2014
da normal ca vreau un divort civilizat. si el este de acord cu divortul custodia copiilor in varsta de 16 si 11 ani o vreau eu iar pentru asta trebuie platita pensie alimentara. o suma estimativa a tot ce inseamna cheltuieli de divort imi puteti da, avand in vedere salariul meu?
Custodia copiilor (adica exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv) o vreti dvs, dar nu o veti obtine. Ea va fi comuna.
Ce veti obtine va fi domiciliul copiilor la dvs, daca este in interesul copiilor.
Cheltuielile sunt in functie de calea aleasa pentru divort - notar, mediere, instanta, cu avocat sau fara avocat si in functie de cat de repede cadeti de acord.
Aveti de decis impreuna in privinta divortului (din vina ambilor soti ar fi cel mai simplu), in privinta autoritatii parintesti, in privinta domiciliului copiilor, in privinta pensiei de intretinere pentru copii si in privinta programului de relatii cu copiii pentru parintele nerezident (cel la care nu locuiesc copiii).
Copiii sunt destul de mari ca sa aibe si ei un cuvant de spus.
Divortati prin acord in instanta, asa e cel mai ieftin. Apelati la un mediator sa va redacteze acordul, acest acord il veti depune apoi in instanta.
Acel acord va cuprinde faptul ca ambii suneti de acord cu divortul, sa reveniti sau nu la numele anterior casatoriei, ca ambii veti exercita autoritatea parinteasca, ca locuinta copiilor va fi la dvs. Va cuprinde si cuantumul pensiei asupra caria ati cazut de acord si un program in care tatal va avea relatii cu copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii Mihaela.Cristina Mihaela.Cristina Buna dimineata, intrebarea mea este simpla: vreau sa imi iau copii si sa plec nu suntem casatoriti dar avem doi copii unul de 9 ani si celalalalt de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Vreau sa am copiii langa mine Alexandra-Andreea Alexandra-Andreea Buna seara! Am nevoie de un sfat din partea avocatnet.ro :( vreau saam copiii langa mine in Anglia. Sunt divortata de 3 ani, mentionez ca sentinta este ... (vezi toată discuția)
Custodie copii dupa divort eionela eionela Buna ziua Am 2 copii minori si doresc sa divortez. As dori ca acestia sa ramana la mine. Ce posibilitate legala am sa obtin acest lucru, in cazul in care ... (vezi toată discuția)