avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj sau nu?

Buna ziua!
Sa va prezint un pic situatia in care ma aflu: din 2001 pana in 2006 am lucrat la o firma in Brasov pe perioada nedeterm. Din 2006 pana in 04.08.2008 am fost in concediu de maternitate..din pacate firma a dat faliment si a trebuit sa-mi caut altceva. Din 01.10.2008 pana in 01.03.2009 am lucrat la o alta firma dar pe perioada determinata. acum sunt in cautare...Ma intereseaza in primul rand daca am cele 12 luni cotizate pt. ca nu stiu daca concediu de maternitate se ia in calcul si in al 2-lea rand daca mai pot face dosarul pt. somaj in conditiile in care am deja 2 luni intrerupere.
Nu m-a interesat subiectul f tare pt. ca cei de la ultimul loc de munca mi-au spus clar k nu beneficiez avand intrerupere intre co de maternitate si reinceperea activitatii...
astept raspuns si va stau la dispozitie pt alte informatii
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 2 Februarie 2010
referitor la obtinerea adeverintelor:

Art. 18. - (1) În vederea certificării stagiilor de cotizare şi a stabilirii dreptului la indemnizaţie de şomaj, angajatorii au obligaţia, odată cu înmânarea carnetului de muncă, de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul prevăzută la art. 14, pentru fiecare lună, din ultimele 12 luni, înainte de data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, pentru care aceştia le-au reţinut şi virat la bugetul asigurărilor pentru şomaj contribuţia individuală prevăzută la art. 27 din lege şi au plătit contribuţia datorată de angajator prevăzută la art. 26 din lege, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 26, precum şi, după caz, următoarele:
Ramoon a scris:

multumesc! da si eu sper sa rezolv cat mai repede numai k dureaza pana fac rost de toate adeverintele astea...azi am fost la admin financiara si abia luni e gata adev de la ei...si tipa de la fostul loc de munca nu-mi poate face adev decat sapt viitoare k are salarii de facut...
care e termenul de depunere despre care vorbiti? k parca ziceati k voi beneficia de somaj de la data depunerii dosarului...

Cum adica?! nu poate sa faca o adeverinta pentru ca are salarii de facut?Cat dureaza?! 5 minute.Si ati lasat-o sa-si faca salariile in continuare?!Cu mine n-ar fi avut sansa asta, decat daca ma dadea afara cu politia din firma.X-(
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Buna seara, as avea si eu nevoie de ajutor.
Pe 20.12.2008 mi-a incetat contractul de munca ca urmare a desfiintarii postului, cu 21.12.2008 am intrat in cic. As vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj la incetarea cic-ului.
Multumesc!
1. Trebuia sa intrati intai in somaj si apoi, de aici, in CCC.
2. Perioada de somaj se suspenda si se relua de unde a ramas, dupa terminarea CCC.
3. Pana face copilul 2 ani s-ar putea sa se mai schimbe legile.
4. Mergeti totusi si la AJOFM, poate... cine stie...
cristina 2008 a scris:

Buna seara, as avea si eu nevoie de ajutor.
Pe 20.12.2008 mi-a incetat contractul de munca ca urmare a desfiintarii postului, cu 21.12.2008 am intrat in cic. As vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj la incetarea cic-ului.
Multumesc!

Nu cred ca puteti beneficia de somaj dar, in 2 ani se pot intampla multe,cine stie!

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic adinatelescvu adinatelescvu buna seara! sunt suplinitoare calificata,deci am avut cim pe oewrioada determinata,pina in 31 aug 2008,eu raminind acasa din ian 2008,apoi in cic 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic cand firma e in lichidare DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la situatia mea si as dori sa ma ajutati. Am terminat CIC in 20 noiembrie 2009 si firma la care urma sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)