avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Saptamana de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Saptamana de lucru

Buna ziua, nelamurirea mea este urmatoarea:
Am citit peste tot ca saptamana de lucru, de cele mai multe ori, e compusa din 8/40 ore pe saptamana dar nu am gasit nicaeri unde sa fie definit cand INCEPE saptamana de lucru.
Daca de cele mai multe ori se calculeaza de luni pna vineri cu sambata si duminica liber atunci LUNI e prima zi si e simplu In cazul in care societatea nu are intrerupere in zilele de sambata si duminica si se lucreaza 8-22 de cand incepem sa contabilizam prima zi de lucru ?
Sa va dau un exemplu:
Se poate configura urmatorul program de lucru: 2 zile liber (L-M) urmate de 5 zile lucrate a 8 ore (Mi-J-V-S-D) apoi 5 zile lucrate 8 ore (L-M-Mi-J-V) si 2 zile liber (S-D) ?
Multumesc anticipat.
Reies 10 zile lucrate la rand cu 80 ore.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 30 Martie 2014
Un astfel de program trebuie sa fie mentionat si in c.i.m.

Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
Va referiti la nr de ore inegale pe zi sau la faptul ca cele 2 libere nu sunt consecutive ? Cele 2 zile libere ar trebui sa fie consecutive ?
La programul de munca inegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal - obligatoriu 2 zile consecutive? ASL ASL Codul muncii la art. 137 alin.1), mentioneaza repausul saptamanal de 48 de ore consecutive (sambata si duminica) iar la alin. 2), este mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)