avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cursuri ingrijire batrani la domiciliu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cursuri ingrijire batrani la domiciliu

Buna ziua! As dori sa stiu cine si in ce conditii poate preda un curs de ingrijire batrani in urma caruia sa se elibereze o diploma de ingrijitoare batrani la domiciliu.
Detin o firma cu domeniul consultanta si intermediere locuri de munca in strainatate si as dori sa pot organiza si cursuri de ingrijire batrani si de asemenea daca e posibil si cursuri de predare lb germana. Este suficient un curs de formator sau mai trebuie sa indeplinesc si alte conditii?
Pentru cursul de lb germana pot angaja pe cineva,ma refer aici la un profesor de germana, pentru a le preda cursantilor?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabriela_2012 , utilizator 10:52, 26 Martie 2017
Berater a scris:

Imi permit sa va atrag atentia asupra unui lucru.

De multa vreme, in Germania vin multe persoane care au obtinut o diploma in acest sens, in urma unui curs de 3-4 luni. Si raman surprinsi in momentul cand prezinta aceasta diploma unui potential angajator, sau direct familiei unde vor sa lucreze, pentru ca este refuzata recunoasterea acestei calificari.

In Germania, cursurile pentru obtinerea calificarii respective dureaza intre 2 si 3 ani. Diplomele si calificarile respective sunt suficient doar pentru prestarea unor anumite munci din cele permise de lege. De exemplu, nu se pot presta nici un fel de munci ce au tangenta directa cu problemele medicale ale persoanelor, prin urmare vor fi remunerate mai slab.


Multumesc pentru raspuns.
Stiu acest lucru, la ei este recunoscuta diploma de asistent medical care se obtine in urma absolvirii unei scoli-liceu cu profil sanitar sau a unei postliceale de 3 an icare inseamna o aprofundare a muncii pe care o face un cadru medical respectiv asistenta medicala.
Ingrijitoarea supravegheaza eventual medicatia bolnavului si este un fel de insotitor-supraveghetor . Pentru aceasta nu sunt insa necesarI 3 ani de scoala
Cursul de 360 de ore certifica calificarea ca ingrijitor, le invata pe viitoarele doamne care merg sa presteze munca de ingrijitor in tara sau peste hotare cum sa se poarte cu bolnavul, sa il sustina moral si sa ii fie alaturi daca are nevoie de ceva nu ii da insa dreptul de a da injectii, de a face transfuzii sau alte operatii cu caracter medical .
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
ohiki, utilizator
toate diplomele obtinute in sistemul de calificari a adultilor, care respecta prevederile oug nr.129/2000, republicata si a actelor in completare si modificare, sunt recunoscute in comunitatea europeana - daca au fost apostilate in prealabil in Romania (la prefectura judetului) si traduse..
Da sunt recunoscute. Insa precum stie si "ohiki" este vorba exact de aceasta diferenta, a nivelului calificarii.

In ceea ce priveste activitatea prestata, daca ramane doar la stadiul de supraveghere a luari medicamentelor prescrise va fi in ordine.
calificarea: ingrijitor batrani/bolnavi la domiciliu este o calificare de nivel 1, care asa este recunoscuta si in UE
aela a scris:

toate diplomele obtinute in sistemul de calificari a adultilor, care respecta prevederile oug nr.129/2000, republicata si a actelor in completare si modificare, sunt recunoscute in comunitatea europeana - daca au fost apostilate in prealabil in Romania (la prefectura judetului) si traduse..


Din pacate este incorect ce sustineti.

Doar acele diplome si calificari sunt recunoscute in celelalte tari, care prin durata, continutul sau alte conditii sunt echivalente unei calificari sau diplome din tara respectiva.

Apostilarea nu are nimic de a face cu recunosaterea unei diplome sau calificari.

O diploma poate fi tradusa si legalizata si in tara in care urmeaza sa fie folosita, fara a fi necesara o apostilare. In unele tari este chiar impus acest lucru, ca traducerea si legalizarea sa se faca in acea tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
ContSters318121, utilizator

Alte discuții în legătură

Diploma de calificare ingrijitor batrani la domiciliu ohiki ohiki Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o persoana care a absolvit un curs de ingrijire batrani si a primit o diploma care atesta acest lucru poate activa pe ... (vezi toată discuția)
Nelămurire codul muncii articolul 206 S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Conform Codului muncii, respectiv ale art. 206, care reglementeaza ca: (1) Formarea profesionala la nivelul angajatorului prin intermediul contractelor ... (vezi toată discuția)
Autorizare curs web designer WebDesign WebDesign Buna ziua, Sunt administrator si asociat unic la o societate de tip SRL cu domeniu de activitate principal 6201-Activitati de realizare a soft-ului la ... (vezi toată discuția)