avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara student

Buna ziua.Fiul meu dupa implinirea varstei de 18 ani, a inaintat instantei cerere si i s-a admis continuarea platii pensiei alimentare de catre tatal sau biologic pana la terminarea studiilor. In vara anului trecut 2013, a fost admis la buget, sesiunea din vara, la Universitatea Bucuresti, student in urma examenului la care a obtinut media 9.59 .In prezent este student in anul intai. tatal sau a cerut in instanta ca fiind ilegala plata pensiei alimentare pt luna septembrie 2013 cand pt o luna, ne mai primind nimic de la tatal sau a obtinut un contract determinat de 1 luna , (fiind deci admis deja ca student) ca operator introducere date, fiind in nevoie si avand la dispozitie o luna de vacanta inca, pana la inceperea anului universitar. In ce temei face acesta actiunea si care este legea care desi era student declarat admis, desi a muncit numai 1 luna pana la inceperea anului universitar ar putea sa ii dea castig de cauza tatalui sau in acest demers.? Multumiri anticipate.
Buna ziua, legat de cele discutate mai sus, revin sa va intreb daca aveti amabilitatea si timpul sa imi raspundeti : in cazul in care in intampinare la contestatia la executarea silita fiul meu este de acord cu cererea tatalui sau, asta presupune ca el sa achite onorariul executorului judecatoresc , numit anterior pt executarea silita a tatalui ? In actul incheiat se mentioneaza de catre executor ca in situatia in care cel ce a cerut executarea renunta la ea e obligat sa achite onorariul executorului judecatoresc ce in mod normal ii este retinut tot tatalui executat. Multumesc anticipat.
Pai nu renunta la executare, ci accepta sa fie executat pt o suma mai mica, nu va plati fiul la final executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters343338 ContSters343338 Platesc pensie alimentara copilului meu incadrat intr-o forma de invatamant superioar si am aflat ca pe o perioada de un an si jumatate - mai exact din luna ... (vezi toată discuția)
Modificare cuantum pensie alimentara versus modificare program de vizita minor! celentana26 celentana26 Buna! In urma unei hotarari judecatoresti definitive data in luna iulie a acestui an, s-a stabilit un program de vizita minor, cu preluare la dimiciliul ... (vezi toată discuția)
Motive respingere cerere de micsorare pensie doina44 doina44 Buna ziua, am 2 probleme : 1.anul trecut in mai s-a stabilit o pensie alimentara de 450Euro pentru tatal copilului meu, cu plata de la ramanerea definitiva ... (vezi toată discuția)