avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort refuzat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort refuzat

Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se intampla?Cat poate dura procesul in caz de refuz de divort?Ce poate el sa faca pentru a obtine divortul?
Eu sunt de parere ca puteti obtine pensie daca faceti dovada ca domnul nu contribuie la intretinerea copilului, puteati obtine si daca locuiti impreuna.
E o cerere admisibila.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Daca ati reusit sa va intelegeti in privinta casatoriei poate ca puteti sa va intelegeti si in privinta intretinerii copilului. Incepeti prin a discuta cu tatal.
Sigur ca legea spune ca pruncul trebuie sa manance si daca parintii sai sunt casatoriti... cum altfel?
Era admisibila pe vechiul cod, de ce-ar fi altfel acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)
Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat AmaliaPopescu AmaliaPopescu Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil cu copil mare blueberry23 blueberry23 Buna seara, As dori sa stiu daca in cazul unui divort amiabil pot sa apelez doar la notar, si cam cat ar dura un asemenea proces daca tatal nu imi pune bete in ... (vezi toată discuția)