avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare separata apa parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare separata apa parter

Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , nepotii spala masinile cu furtunul tras de la etaj etc.) eu m-am cam saturat s platsc ce consuma altii si ma gandeam sa ma contorizez singur. .
Daca ma contorizez singur la apa rece suma paltita va fi mult mai mare decat daca ar face toata lumea treaba asta , asta este.
Intrebarea mea e daca peste 2-3-10 vor dori cei deasupra ca ar fi cazul sa se contorizeze separat la apa rece, pot sa refuz trecerea noilor tevi de apa prin apartamentul meu ?
De cativa ani se discuta despre asta in bloc si vad ca majoritatea se fofileaza.
Sper ca am fsot destul de explicit in cle scrise mai sus .


Cel mai recent răspuns: LucianMarian84 , utilizator 22:15, 3 Aprilie 2014
Probabil ca aveti o situatie atipica, insa pentru contorizarea vecinilor nu este nevoie sa mai trageti o teava care sa treaca si prin apartamentul dvs. Pur si simplu, vecinii dvs. se vor contoriza pe vechea instalatie, cea din care se alimenteaza acum.
Daca dvs. aveti posibilitatea unui bransament separat, va sfatuiesc sa nu mai stati pe ganduri. Chiar daca, asa cum am spus la dvs. este o situatie atipica si peste n ani vecinii dvs. au sa vrea sa se contorizeze si ei separat, o sa va sacrificati si o sa le permiteti sa treaca prin casa dvs. acea teava comuna... Deocamdata rezolvati-va bransamentul separat si va garantez ca o sa aveti costuri mult mai mici, practic o sa platiti, exact cat consumati - dezideratul omului de la bloc!
Succes!
sunt obligat sa accept teava/tevile lor sa-mi treaca prin casa si sa-mi stric pardoseala , mobila ?


Da, sunteti OBLIGAT sa respectati regulile traiului in comun, sunt curios daca locuiati la etajul 2-3 si vecinii de la etajele inferioare nu va lasau tevile pe la ei prin apartament (cu toate ca nisa prin care trec tevile nu face parte din apartament), atunci ce faceati, carati apa cu galeata?
Cum ar fi ca fiecare proprietar sa faca ceea ce doreste, sa taie tevile care trec prin apartament si prin nisa special prevazuta pentru apa si canalizare, m-am mutat la parter si las 10 apartamente de deasupra mea fara apa si canalizare, sa le traga fiecare pe exteriorul blocului.
Cine nu vrea sau nu poate sa locuiasca la comun sa aleaga alta modalitate, dar nu ne apucam sa mutam sau sa demolam blocul.
Inteleg ca in acest moment toti proprietarii au apa, dar nimeni nu are apometru, existand doar un apometru general la intrarea in scara, apometru conform caruia furnizorul emite factura catre asociatia dumneavoastra.
Neavand apometre in fiecare apartament, cum se repartizeaza consumul in asociatia dumneavoastra? Pe numar de persoane ori pe alt criteriu?
Acum pe unde trec tevile comune de la subsol, parter... pana la ultimul etaj, prin apartamente ori pe casa scarii?
@thran,

Nu eu sunt "personajul negativ" din bloc. Eu doresc doar sa ne contorizam (toti locatarii) separat numai ca sunt oamnei care din anumite motive , poate chiar din rautate , incapatanare nu sunt e acord. Suntem printre putinele blocuri din oras (Baia Mare) cu contoriazare la comun.

Nu se aplica un fel de "lege a majoritatii" , adica din 10 familii daca 6 vor 4 trebuie sa se supuna si ei ?


Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
Adriantot, moderator
Eu nu am spus de "un personaj negativ", depinde cum doriti sa faceti contorizarea separata, daca este vorba de apometre care se monteaza pe actuala coloana de apa este o treaba foarte simpla, daca doriti ca fiecare proprietar sa aiba contract separat cu furnizorul de apa, acest lucru este mai greu si mai scump de realizat, pentru ca trebuie trasa coloana separata de apa pe casa scarii.

Alte discuții în legătură

Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)