avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare separata apa parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare separata apa parter

Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , nepotii spala masinile cu furtunul tras de la etaj etc.) eu m-am cam saturat s platsc ce consuma altii si ma gandeam sa ma contorizez singur. .
Daca ma contorizez singur la apa rece suma paltita va fi mult mai mare decat daca ar face toata lumea treaba asta , asta este.
Intrebarea mea e daca peste 2-3-10 vor dori cei deasupra ca ar fi cazul sa se contorizeze separat la apa rece, pot sa refuz trecerea noilor tevi de apa prin apartamentul meu ?
De cativa ani se discuta despre asta in bloc si vad ca majoritatea se fofileaza.
Sper ca am fsot destul de explicit in cle scrise mai sus .


Cel mai recent răspuns: LucianMarian84 , utilizator 22:15, 3 Aprilie 2014
Lucian, nu raspunzi la intrebarile puse si noi nu te putem ajuta. Ca sa nu mai pun inca o data aceste intrebari, te rog sa lecturezi postarile de mai sus si daca ai informatii in plus fata de cele scrise de tine pana acum, le postezi aici, altfel cum vrei sa te ajutam?
Poate m-am exprimat gresit ,incerc sa reformulez , eu doresc coloana separata cu apometru si contract individual. Stau la parterul unui bloc cu 4 etaje , 10 apartamente in total. I-am intrebat pe cei de deasupra mea daca ar fi de acord sa ne contorizam in sfarsit si noi la apa separat , fiecare cu conducta lui , cu apometrul lui, dar mi-au raspuns ca nu se merita investita si ca e mai bine la comun cum e acuma cu un apometru si se imparte suma la numarul de locatari.
Cred ca ar mai fi cativa locatari care s-ar contoriza la apa rece individual (fiecare cu coloana lui)
, nu stiu catit rebuie sa fie de acrod ca sa se inceapa demersurie si sa fie obligati si cei de deasupra mea de exemplu sa accepte contaotrizarea individuala la apa rece. Am vorbit cu doi instalatori si ambii mi-au spus ca ar fi bine sa se faca in tot blocul pentru ca daca-mi fac eu contract separat si-mi pun apometru individual ma costa mult mai mult.


Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
Adriantot, moderator
De ce nu mergeti la firma furnizoare de apa si va interesati acolo daca pot sa va faca bransament separat dumneavastra si cat va costa. Sunt asociatii cu mai multe scari care nu pot realiza bransament separat pe fiecare scara, iar dumneavastra vreti bransament pe fiecare apartament!!!
Stiti vorba aceea: Discutam discutii!
Lucian, mai am o rugaminte: nu ne mai citat atata. Noi participam la discutie si cam stim ce-am spus fiecare sau ceilalti paricipanti la discutie.

Bun, eu zic sa-ti urmezi dorinta. Mergi la furnizor si comanda un bransament separat, numai pentru tine, sa nu te mai intereseze nimic altceva. Vecinii tai sunt destul de dezinteresati de acest aspect, iar daca vor dori sa-si contorizeze consumul de apa, pot sa-l faca din teava comuna existenta pentru ca este mai ieftin. Nu mai insista sa-si faca fiecare bransament separat, asta ar insemna 10 tevi separate care sa treaca pe unde, prin casa dumitale? Sau daca acete tevi vor trece , doar nu vor trece prin sufragerie, nu? Eu zic ca trebuie sa fie un spatiu, asa cum zicea @thran, o nisa in baie sau bucatarie ... Oricum, fa-ti tu treaba si lasa-i pe vecini in pace.
Succes!
Ok , asa am sa fac, multumesc pentru sfaturi si rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)