avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Respingere decizie de pensionare grupa 2-a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Respingere decizie de pensionare grupa 2-a

Buna ziua,

am un caz care cred eu trebuie dat statul in judecata sa pot iesi la pensie.

Am depus dosarul de pensionare, toate actele in regula.
38 Ani lucrati pe carte de munca.
Varsta 59 ani impliniti


Decizia a fost:

Se respinge inscrierea la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA deoarece nu sunt indeplinite prevedirele art. 52 din Legea 263/2010 in sensul ca:
VARSTA LA DATA INSCRIERI LA PENSIE ESTE MAI MICA DECAT VARSTA STANDARD DE PENSIONARE (65 ani impliniti).

Bun, acum partea cea mai rea:

PERIOADA 02.03.1976-01.04.2001 NU A FOST VALORIFICATA IN GRUPA A 2-A DE MUNCA, INTRUCAT FUNCTIA DETINUTA NU SE REGASESTE LA PUNCTUL 34 DIN ANEXA 2 A ORDINULUI 50/1990.

E cineva care s-a lovit cu aceasi situatie si a dat statul in judecata? cum a procedat? gasesc un avocat care sa ma ajute ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 13:34, 8 Aprilie 2014
Stimate Domn,
ar trebui sa fii mai explicit ,mai ales, cand soliciti si un raspuns.
De exemplu,nu spui cine si de ce nu-ti ia in calcul grupa de munca. Ca sa deduc eu, in intervalul 02.03.1976-01.04.2001 , ar trebui sa beneficiezi de grupa de munca.
In situatia in care adeverinta nu este conform legii. dai in judecata fostul angajator sa-ti elibereze adeverinta corespunzatoare.
In ipoteza ca adeverinta este buna, dai in judecata Casa de Pensii Bucuresti,pentru a fi obligata de catre instanta sa-ti ia in calcul grupa de munca.
Dar, cum nu spui cine si de ce nu-ti ia in calcul adeverinta...este greu sa ne dam cu presupusul
O seara buna!
Buna seara,

deci, puteti sa dati cu presupusul daca nu cititi cu atentie primul post.

Adeverinta nu exista, pe vremea respectiva se scria direct pe cartea de munca grupa de munca, am detaliat cat se poate de bine raspunsul de la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurare Sociale a Municipiului Bucuresti si anume:

Se respinge: art. 52 din Legea 263/2010

Dar ei mai fac apel la Anexa 2 Pct. 34. (Ce legatura are Pct. 34 acolo nu inteleg, desi in Anexa 2 se regaseste Strung si Strunjire materioale feroase prin prelucrare la "Drukbank").

Pe carte de munca nu specifica nicio anexa, punct, ci Strungar - Grupa 2.

Eu sub ce pretext pot da Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurare Sociale a Municipiului Bucuresti in judecata ?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
neocaste, utilizator
Deci uitanduma mai atent pe carte de munca scrie asa:

In perioada 02.03.1976 - 01.04.2001 a lucrat in loc de munca prevazut in grupa ii-a cf. ord 50/90 republicat la 31.08.1994, art.3, anexa ii, pc. 34, procent 100%.

Problema este ca Ord. 50/90 republicata in 94 nu o gasesc, sau nici nu stiu daca au facuto publica vreodata, Faur SA nu stiu daca mai este activa si in ce fel as putea obtine o adeverinta care sa ateste sau sa faca referire ca am lucrat in grupa ii-a si sa apeleze legea aplicabila in curs, eventual avizata prin ITM.

Multumesc
Cum s-a inscris in cartea de munca grupa? Reproduceti exact inscrierea, ca tot nu se intelege care e "buba" cu grupa dvs. de munca.
S.C. Faur S.A. inca mai exista . Datele de contact le gasiti aici
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Ordinul nr. 50/1990 al mmps, republicat in 1994 ela-ela ela-ela Buna ziua Va rog frumos daca are cineva stiinta unde pot gasi [b]Ordinul 50/1990 al MMPS republicat in 1994[/b] Am mare nevoie de el (vezi toată discuția)
Respingere pensie georgimiha georgimiha Buna ziua, tatal meu si-a depus dosarul pentru pensionare si ia venit decizia prin care este instiintat ca aceasta a fost respins. La motivare scrie ca nu a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru munca grupa a 2 a GIGI-PC GIGI-PC Buna ziua, Am fost angajat cu contract individual de munca la societatea SC .MOBIC SA.(fost Intreprinderea Industrie locala,,11iunie\\" Calarasi in perioada ... (vezi toată discuția)