avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Modificare program vizitare in tari diferite
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Modificare program vizitare in tari diferite

buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in suedia si ea in italia.dorinta mea este sa aduc fetita aici in vacanta de vara cel putin o luna.nu mai pot respecta programul stabilit la divort iar fosta face situatia destul de dificila pri refuzul ei de a ne intelege amiabil in schimbarea programului de vizitare.adica refuza sa imi dea fetita aici.intrebarea mea este daca eu cer in instanta schimbarea programului si sa mi se dea fetita aici in vacanta de vara ce sanse am? sau care e solutia ca sa obtin astfel de program. fetita isi doreste sa vina,insa nu si fosta.trebuie sa fie si ea de acord? nu e cumva un drept al meu garantat de lege? sau e mai avantajos sa cer custodie comuna?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 15:51, 11 Aprilie 2014
deci sa inteleg ca oricum ar fi tot trebuie sa ma prezint,la mediator sau la judecator
Nu.
Daca reusiti sa va intelegeti cu sotia aveti 2 posibilitati:
1. mergeti la notar (nu este necesara medierea).
2. mergeti la mediator, incheiati un acord de mediere si apoi depuneti acest acord in instanta pt. a fi validat.

Daca nu reusiti sa va intelegeti, atunci va trebui sa va judecati instanta, insa in prealabil, trebuie sa mergeti la mediator doar pt. ca acesta sa va informeze asupra avantajelor medierii.
am inteles dar se pare ca oricum am face este necesara prezenta noastra si intr-un caz si in altul,nu putem rezolva problema fara sa ne prezentam personal.si in cazul asta apare intrebarea:ce fac sau ce se intimpla daca ea nu se prezinta la mediator? ea stie ca intr-un final voi obtine ceea ce doresc dar ambitia ei prosteasca ma pune la cheltuieli inutile si asta e o satisfactie pt ea. o poate obliga cineva sa vina?
si daca ajungem la notar (prin absurd accepta) intelegerea noastra va avea aceeasi importanta si efect ca si cand ar fi data de instanta? adica poate ea se razgandeste.
oricum eu va multumesc pt ca ati fost draguta si mi-ati raspuns
In eventualitatea in care ambele parti se inteleg, puteti merge la notar, caz in care nu mai este nevoie sa pargurgeti etapa medierii si nici nu mai ajungeti in fata instantei, actul incheiat avand aceleasi efecte ca o hotarare judecatoreasca.

In eventualitatea in care partile nu se inteleg, atunci trebuie sa fiti informati asupra avantajelor medierii: reclamantul (dvoastra) mergeti la mediator si va informeaza (este gratuit), mediatorul trimite o invitatie paratei (sotiei) - costul este mic (100/200 lei depinde mediator), daca sotia sotia se prezinta la mediator in ziua si ora indicate in invitatie va fi informata asupra avantajelor medierii (e gratuit), daca nu se prezinta va elibereaza dvoastra un act din care reiese acest fapt. Dvoastra depuneti totul alaturi de cererea de divort si o inregistrati la Judecatoria ultimului domiciliu comun al sotilor.

Luati legatura cu un avocat.
am inteles multumesc mult. eu am depus (sau cel putin avocatul trebuia sa depuna,dar se pare ca a uitat dupa ce a luat banii sa-s mai faca treaba) la judecatoria domiciliului ei actual,adica Nasaud.asa mi s-a spus.dar daca ziceti ca la ultimul domiciliu avut de noi atunci e altceva.noi am divortat la judecatoria vatra dornei in 2009.
oricum multutmesc inca o data pt sfaturi si sper sa rezolv cat ma curand si amiabil

Alte discuții în legătură

Medierea in caz de divort cu minori fediucelfelicia fediucelfelicia buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca ... (vezi toată discuția)
Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun matrix77 matrix77 buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)