avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Modificare program vizitare in tari diferite
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Modificare program vizitare in tari diferite

buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in suedia si ea in italia.dorinta mea este sa aduc fetita aici in vacanta de vara cel putin o luna.nu mai pot respecta programul stabilit la divort iar fosta face situatia destul de dificila pri refuzul ei de a ne intelege amiabil in schimbarea programului de vizitare.adica refuza sa imi dea fetita aici.intrebarea mea este daca eu cer in instanta schimbarea programului si sa mi se dea fetita aici in vacanta de vara ce sanse am? sau care e solutia ca sa obtin astfel de program. fetita isi doreste sa vina,insa nu si fosta.trebuie sa fie si ea de acord? nu e cumva un drept al meu garantat de lege? sau e mai avantajos sa cer custodie comuna?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 15:51, 11 Aprilie 2014
Din pacate, in cazul unui divort incheiat dupa regulile vechiului Cod al Familiei (presupun ca este cazul dumneavoastra, avand in vedere ca vorbiti despre copil incredintat mamei), orice modificare a celor decise de instanta trebuie facuta tot prin instanta. La notar nu este posibila o intelegere, in acest caz.

Daca actiunea de divort a fost deschisa anterior intrarii in vigoare a Noului Cod Civil (octombrie 2011), va aflati in situatia pe care v-am prezentat-o mai sus. Deci, va raman variantele medierii cu incuviintare ulterioara a instantei sau ale actiunii in instanta, precedata de procedura informarii cu privire la avantajele medierii.


ok am intels si va multumesc.oricum nu era de preferat varianta respectiva.dar se poate rezolva la mediator fara sa mai mergem in instanta daca fosta ar fi de acord.si cum ea nu va fi ramane instanta care mai intai te trimite tot la mediator nu?
care sunt sansele de reusita am inteles,conform noului cod am dreptul sa cer custdia comuna sau cum se mai cheama.intrebarea mea este ce se intampla daca ea nu se prezinta la mediator? sau daca nu se prezinta in instanta?
buna ziua.va mai deranjez cu o intrebare.cererea trebuie depusa la judecatoria ultimului nostru domiciliu comun( vatra dornei in cazul nostru) sau la judecatoria unde are ea domiciliul ea acum (nasaud).eu am inteles ca unde are ea domiciliul.
va multumesc
Cererea se depune la Judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor, in cazul dvoastra, la Judecatoria Vatra Dornei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea in caz de divort cu minori fediucelfelicia fediucelfelicia buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca ... (vezi toată discuția)
Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun matrix77 matrix77 buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)