avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Asociat cu o firma falimentara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Asociat cu o firma falimentara

Buna ziua! Cineva are o firma. Dupa un timp, m-am asociat cu el, dar doar cu numele (in sensul ca nu am profit de pe urma ei, doar apar cu numele). Firma a inceput sa aibe datorii. El s-a retras si..am ramas eu. Eu nu am de unde plati datoriile firmei. Doresc sa o declar falimentara. Datoriile firmei imi raman mie? As dori sa stiu ce mi se poate intampla. Mentionez ca nu am nici un bun al meu (masina, casa, teren etc). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GynoD , utilizator 14:29, 4 Aprilie 2014
GynoD a scris:
Daca eu i-am adus (pentru a ma asocia) contractul casei unde stau in chirie, credeti ca va fi scoasa cumva la licitatie pentru a fi platita datoria?

Nu. Doar nu e casa dvs., este a proprietarului ... dvs. sunteti chirias.



GynoD a scris:
Eu am inteles ca in calitate de asociat al societatii raspund doar in limita participarii la capitalul social al societatii.

Asa este doar in limita participarii la capitalul social, dar asta doar daca prin actiunile sau prin inactiunile dvs. nu ati determinat fapte juridice care sa va atraga raspunderea (v-am spus in mesajele anterioare).



GynoD a scris:
Si daca puteti sa imi spuneti cam ce acte, sau ce ar trebui sa fac pentru a merge sa o declar falimentara.

Mergeti la Registrul Comertului, au acolo un Birou pentru asistenta contribuabili sau cautati un domn avocat sau un domn lichidator sa va ajute.



GynoD a scris:
Cazierul fiscal ramane patat doar daca sunt gasit vinovat EU sau oricum ar fi?

Oricum ar fi, in cazier va apare ca ati avut firma si ca firma a intrat in faliment si ca dvs. ati fost in respectiva firma asociat sau administrator.



GynoD a scris:
Cand platesc impozitul pe casa (cel care se plateste o data pe an), imi apare acolo datoria?

Nu are treaba firma cu taxele si impozitele locale, adica acolo unde platiti impozitul pe casa. Parca spuneati ca nu aveti casa ...



P.S. Vad ca in toate problemele pe care le puneti va ganditi cum sa rezolvati singur situatia, fara sa apelati la cel care spuneti ca v-a facut asta, adica fostul asociat/administrator. De ce?
El va raspunde impreuna cu dvs. pentru actele /faptele sale. Ar trebui sa ii puneti in vedere.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
trandafir2, moderator
trandafir2 a scris:
Parca spuneati ca nu aveti casa ...

Nu am dar ma gandeam ca daca proprietarul merge sa plateasca ii apare si vine sa ma traga de urechi.

trandafir2 a scris:
Vad ca in toate problemele pe care le puneti va ganditi cum sa rezolvati singur situatia, fara sa apelati la cel care spuneti ca v-a facut asta, adica fostul asociat/administrator. De ce?
El va raspunde impreuna cu dvs. pentru actele /faptele sale. Ar trebui sa ii puneti in vedere.

Pentru ca el spune ca nu ii pasa. Mie da.

Va multumesc pentru tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita srl - e posibil? Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia buna seara, am un SRL-ma ocup singura de acest magazin-eram eu si sotul meu in acte, dar acesta a decedat si am ramas singura. am ceva datorii la stat, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Ma aflu in proces cu fostul meu sot , de care sint divortata si am avut impreuna un bar , de dizolvare a firmei . Eu am dus documente si martori in ... (vezi toată discuția)
Multe probleme... adriancaly adriancaly Buna ziua. Ma numesc Adrian, am 20 de ani si va cer ajutorul. Acum 2 ani un \"bun\" prieten mi-a cerut ajutorul (am scris \"bun\" pentru ca s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)