avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediu crestere copil

Sunt angajata de 10 ani in functia de inginer.Din februarie 2003 sunt in concediu de maternitate si cresterea copilului pana la 2 ani.La revenirea din concediu, in urma restructurarilor care au afectat si postul meu, am constatat ca am fost incadrata intr-un post care necesita doar studii medii.Inca nu am semnat actul aditional la CIM.
Este corecta redistribuirea mea in postul pe studii medii?
Ce pot sa fac pt a putea ocupa un post conform pregatirii mele profesionale.
Cel mai recent răspuns: simina2 , utilizator 22:50, 26 Iunie 2005
Multumesc inca odata pentru raspunsuri.
Eu am revenit la servici incepand cu data de 31 mai 2005, atunci am fost pusa sa semnez cererea de reluare a activitatii in care se specifica si functia pe studii medii pe care am fost redistribuita in timpul concediului pt cresterea copilului.Mi s-a spus ca asta este postul pe care pot face reluarea activitatii deoarece CIM a fost suspendat in timpul concediului si nu pot sa-mi reiau activitatea/sa fac cererea pt alt post decat cel in care am fost redistribuita.Am semnat cererea care a fost trimisa la Bucuresti pt aprobare.
Asta sa fie actul prin care eu am fost informata si prin care eu am acceptat noul loc de munca?
la ce ma pot astepta dupa 30 de zile?

Cererea prin care eu solicit redistribuirea pe un post conform cu pregatirea mea profesionala a fost depusa pe 3 iunie.

Mai este valabila legea conform careia la revenirea din concediul de crestere si ingrijire copil salariatei nu i se poate desface CIM timp de 6 luni?
Mi s-a spus ca daca as merge in audienta la d-nul Director de Regionala as avea mai multe sanse pt ca "Pana la Dumnezeu te mananca ingerii...", dar nu vreau sa-l supar pe d-nul Director din judet care mi-a promis o rezolvare in 15 zile a situatiei( zile care au trecut deja).
perioada de 6 luni in care angajatorul nu poate desface cim se aplica doar cand este vorba de concediu de risc maternal.
Normal, nu trebuia sa iti modifice functia cat ai fost in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani. Erai in suspendare de contract! Deci aici nu e tocmai in regula, chiar daca ei considera actul pe care ti l-au dat ca fiind o informare.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Mi-ati fost de un real folos!
Am fost deja intr-o audienta unde datorita informatiilor primite de la voi, m-am simtit sigura pe mine iar acum astept raspunsul de la Regionala in cursul saptamanii viitoare.
Am intrat cu neincredere pe acest Forum, iar acum mi-am dat seama ca am dat peste oameni adevarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim simina2 simina2 Sunt insarcinata in 20 de saptamani.:( Am anuntat conducerea unitatii si in prezent sunt in concediu medical cu diagnosticul:iminenta de avort si alte ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc 13ramona 13ramona Buna ziua, In luna octombrie 2013 va trebui sa ma intorc la locul de munca dupa concediul de 2 ani de maternitate. Mi s-a ocupat locul de catre o colega pe ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil marif marif La intoarcerea din CIC postul a fost desfintat, dar s-a facut o alta propunere. Postul propus este sub cel avut initial, deci si salariul de incadrare este ... (vezi toată discuția)