avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de acces la proprietate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de acces la proprietate

La noi la bloc ne-an pricopsit c-o sefa de asociatie de proprietari care e avocata si ameninta in stanga si-n dreapta pe toti ca daca nu acceptam "hotararile asociatiei" , ne da in judecata.

Mie mi s-a parut ca instalarea unui interfon este inutila si, de asemenea, mi s-a parut costul instalarii unui asemenea aparat ca fiind marisor. Din aceste motive am refuzat aceasta idee si tot ce e legat de ea.

Acum sefa asociatitiei de prorpietari mi-a spus ca de maine nu voi mai putea intra in bloc fara cartela de acces sau cheie si ca nu-mi da o cheie sa-mi fac si eu copie daca nu achit 50 RON , costul "instalatiei comune" si m-a amenintat ca ma da in judecata si-o sa ma puna sa platesc de 20 de ori cei 50 RON .

Intrebarea mea este urmatoare : au voie o parte din locatari sa blocheze accesul celorlalti locatari ?

Tot ce cer este o cheie la care sa-mi fac copie si pe care i-o voi inapoia .

Este instalarea unui interfon o modernizare a cladirii si sunt obligat sa platesc ?

In acelasi fel, daca cei 12 din conducerea asociatiei hotarasc sa se monteze aparate de aer conditionat la fiecare etaj al blocului, noi restul de 51 de proprietari, trebuie sa platim in numele "modernizarii" ?

Au voie sa-mi blocheze accesul la proprietate fara sa-mi dea o cheie?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:38, 8 Mai 2012
In provincie, unde concurenta dintre firmele de interfoane nu e asa mare ca in Bucuresti, m-a costat 70 RON un asemenea aparat. Blocul are doar 16 apartamente.

In Bucuresti, unde concurenta e uriasa si preturile ar trebui sa fie putin mai mici, ni s-a spus initial ca va costa 1,5 milioane de fiecare apartament desi blocul are 65 de apartamente care se apeleaza de la un singur panou central.

Va dati seama ca m-am ofticat ca suma-i umflata si, pana la urma, au lasat-o la 90 RON dar totusi, ma tot gandeam cum de e mai scump desi cumparam de 4 ori mai multe aparate si eram totusi in Bucuresti.

Nu mai zic ce miciuni publica respectiva presedinta pe peretii blocului ... Supune la vot montarea interfonului si eu spun : "N-am nimic impotriva conceptului de interfon desi il consider total inutil, dar nu accept acest pret." In sumarul hotararilor sedintei, vecina/sefa asociatiei publica : "S-a votat in unanimitate pentru."

De fapt, la toate cele 9 subiecte discutate, unde fiecare a avut diverse pareri care erau de oricare parte a baricadei, sefa asociatiei publica la fiecare ca : "S-a votat in unanimitate pentru."
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
East17, utilizator
East17 a scris:

I...ni s-a spus initial ca va costa 1,5 milioane de fiecare apartament desi blocul are 65 de apartamente care se apeleaza de la un singur panou central. Va dati seama ca m-am ofticat ca suma-i umflata si, pana la urma, au lasat-o la 90 RON.

Cam mult a putut sa scada. Cred ca ar trebui intr- adevar sa faceti niste cercetari in legatura cu contractul : daca au mai fost oferte si daca s- a ales cea mai buna, daca sunt toate actele in regula(contract, devize, receptia lucrarii, facturi, ...)
marius cioca a scris:

East17 a scris:

I...ni s-a spus initial ca va costa 1,5 milioane de fiecare apartament desi blocul are 65 de apartamente care se apeleaza de la un singur panou central. Va dati seama ca m-am ofticat ca suma-i umflata si, pana la urma, au lasat-o la 90 RON.

Cam mult a putut sa scada. Cred ca ar trebui intr- adevar sa faceti niste cercetari in legatura cu contractul : daca au mai fost oferte si daca s- a ales cea mai buna, daca sunt toate actele in regula(contract, devize, receptia lucrarii, facturi, ...)
in conformitate cu legea 230/2007. orice proprietar poate avea acces la orice document al asociatiei, implicit si la acel contract pt interfon
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
ContSters61266, utilizator
Adaug inca un aspect al acestei probleme si va cer o parere:
Sa spunem ca acum cativa ani locatarii au acceptat pana la urma sa plateasca sumele de instalare ale interfonului, cu tot cu "telefoanele" din casa de la care ii deschizi musafirului usa. Buuuun... Dupa un numar de ani, instalatia se defecteaza si firma spune ca nu mai sunt piese de schimb iar asociatia reziliaza contractul, gasind alta firma de profil. Aceasta vine in bloc si inlocuieste aproape toata instalatia de pe scara, lasand cablul care ducea in apartamente de la casutele de pe etaje. (E discutabil daca trebuiau sau nu inlocuite cablurile dar asa-i in business).
Atentie! Administratora ma pune sa platesc partea comuna (50 RON), ceea ce este absolut in regula dar si 40 Ron noul "telefon" din casa, evident facultativ. (Le spun asa pentru ca arata exact ca niste minitelfoane, functionand pe acelasi principiu - de ex. daca il pui la cablul RDS Tel va merge fara probelme).
Deci firma a venit si mi-a scos mufa din interfonul vechi, bagand-o in cel nou (o chinezarie ordinara din europa), fara nicio modificare! A doua zi au finalizat lucrarea si observ (fara mare uimire) ca merge si interfonul vechi fara probleme, lucru pe care i l-am comunicat si administratorei. Ea mi-a zis ca pune firma sa ma taie de la instalatie daca nu cumpar interfonul dat de ei, eu i-am zis ca il duc inapoi firmei (oricum nu l-am platit).
E clar ca ar scadea comisioanele administratorei daca toti locatarii si-ar da seama ca merge si interfonul vechi, sunt constient si ca a mintit jalnic atunci cand a spus, inainte de instalare, ca trebuie sa cumparam si interfoane noi caci cele vechi nu vor merge, dar va intreb cum ar trebui procedat aici? Poate sa ma taie firma de la instalatie daca am platit partea comuna si nu le cumpar telefonul?
In cazul acesta admiistratora ori e o tantaloaica care a inghitit gogoasa cu telefoanele obligatorii, ori e o impostoare care, in mod sigur are un comision destul de bun. Ce e revoltator e ca pentru a-si baga in buzunar un pesches grasut va pune sa platiti un obiect inutil...si nu cu bani putini. Nu lasati lucrurile sa treaca fara sa o sanctionati. Nu cunosc situatia din asociatia Dv, dar puteti vorbi si cu alti locatari si sa o puneti sa plateasca ea aceste telefoane. Trebuie sa cereti comitetului executiv sa faca presiuni asupra firmei care a procedat prin inselarea asociatiei.
Da, va poate taia, dar.....e cu cantec si aici pentru ca ei nu au montat alt cablu, deci cheltuielile cu montarea unui nou telefon nu s-au facut. Trebuie sa vedeti din ce e alcatuit costul intregii lucrari, pe operatiuni distincte. Cred ca s-au bazat pe coruperea administratorei si pe credulitatea locatarilor.

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)
Interfon obligatoriu? dborsanu dborsanu Buna seara, \"seful de scara\" a luat decizia de a instala interfon, a facut un tabel de mina, cu semnaturi din usa in usa; vecinii de la alta scara si-au ... (vezi toată discuția)