avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune?

buna dimineata . cine ma poate lamuri intr-o situatie ca aceasta : salariatul este convocat prin inmanarea si semnarea convocatorului ,la angajator ,pentru :reglementari privind activitatea de exploatare in statia ..x ... (statie de cale ferata ).salariatul se prezinta ,da nota explicativa si este liber sa plece . asteapta finalizarea raportului de cercetare ,se intereseaza la seful direct care i-a inmanat convocatorul ,nu primeste nici un raspuns ,mai insista si nici pina in momentul de fata nu primeste un raspuns . cercetarea disciplinara a avut loc in data de 05 02 2013 ,data reala inscrisa in covocator .ce poate face salariatul in situatia aceasta ? este cumva un abuz al angajatorului ? cu certitudine ca au fabricat un raspuns ,dar angajatului nu i s-a emis absolut nimic . mai poate cere in prezent copii ale tuturor actelor ce cuprind raportul de cercetare si copii de pe nota explicativa ?este un mod de a hartui salariatul in acest fel ? va multumesc tuturor care imi veti da o parere . cu respect radulescu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 6 Aprilie 2014
1. Unii angajatori se cred pe "plantatii cu sclavi", chiar daca societatea este a lor si din aceasta cauza se poarta astfel cu salariatii.

2. Procedura cercetarii disciplinare trebuie s-o gasiti reglementata in reg.intern al angajatorului.

3. Intr-adevar, sunt metode neortodoxe ale unui astfel de angajator care doreste sa se razbune pe acel salariat care a avut castig de cauza intr-o actiune in instanta împotriva lui.

4. Daca va dati demisia la presiunea angajtorului atunci, veti putea sa sesizati instanţa de judecata, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretindeti ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, va trebui sa dovediti, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.

Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pentru ajutor si intelegere . hartuirea la locul de munca ,este infractiune .hartuitorul face presiuni asupra unui salariat ,il hartuieste prin toate metodele (mai putin ortodoxe si legale )tocmai pentru a determina hartuitul sa demisioneze ,sau sa se sinucida ,acest din urma act fiind cuprins in accident de munca .de aceea insistam in sfaturi ,daca ar fi legal ,ca angajatorul sa fie actionat in judecata . mentionez ca nu este societate privata . totusi intr-o societate atat de corupta ,e greu ca un simplu salariat sa aiba castig de cauza .dar nu imposibil.si inca ceva ::poate apela salariatul in prima faza la un mediator ? va multumesc pentru intelegere . cu respect radulescu
Un litigiu de munca se poate solutiona si prin mediere.

Nu sunt de parere ca, intr-o societate atat de corupta ,e greu ca un simplu salariat sa aiba castig de cauza. Am intalnit situatii in care nimeni nu-i dadea unui salariat sanse de castig si , totusi, a castigat. Dar am intalnit si invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codrul muncii OANA GORAN OANA GORAN daca am sanctiune disciplinara, s-a dat nota explicativa de catre salariat, s-a dispus sanctiunea, retinere din salariu 10 %, s-a emis decizia. DAR nu s-a ... (vezi toată discuția)
Sancționarea angajatului Silentios1 Silentios1 Buna ziua, Se da ziua de 16 august, am fost anunțat că ca am comis o greșală si ca voi fi sancționat. Pe data de 17 am primit convocatorul si tot pe 17 ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca NIK_NIK33BR NIK_NIK33BR Sunt angajat momentan la o societate de paza in functie de inspector securitate. In luna martie sefii mei a venit cu niste acuzatii la adresa mea \\"FEL DE ... (vezi toată discuția)