avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto

Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema pe care o am:
- in urma cu 2 ani am vandut o masina unui cunoscut. Problema este ca nu mai am Contractul de vanzare-cumparare si niciun act al masinii.
Cum pot sa radiez aceasta masina de la Politie?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:20, 12 Aprilie 2014
Am facut rost de o copie de la contractul de vanzare-cumparare. Am discutat cu un avocat si o sa rezolvam pe cale juridica lucrurile.
Am facut rost si de copii dupa carte tehnica si certificat de inmatriculare.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
ContSters315461, utilizator
Sa ne tineti si pe noi la curent care este calea juridica si ce ati rezolvat (mai invatam cate ceva :D ), chiar sunt curios cum o sa va "radieze" avocatul masina de la politie.
trandafir2 a scris:

Sa ne tineti si pe noi la curent care este calea juridica si ce ati rezolvat (mai invatam cate ceva :D ), chiar sunt curios cum o sa va "radieze" avocatul masina de la politie.
Imi cer scuze, poate nu m-am facut inteles.
Am discutat cu un avocat, iar el mi-a spus ca daca am copii dupa actele masinii si contractul de vanzare-cumparare pot sa il dau in judecata pe cumparator, iar daca voi castiga mi se va elibera o hotarare judecatoareasca prin care o sa mi se radieze masina de la Politie si Finante.
Am intrebat si la Serviciul Inmatriculari daca e posibila o astfel de cale si am primit raspuns pozitiv.
Altceva nu am ce face, exista doar 2 variante: intelegerea amiabila(cea mai indicata zic eu) sau judecata.
In primul mesaj ati scris urmatoarele:
Marinel28 a scris:
Problema este ca nu mai am Contractul de vanzare-cumparare si niciun act al masinii.

In ultimul mesaj ati scris urmatoarele:
Marinel28 a scris:
...iar el mi-a spus ca daca am copii dupa actele masinii si contractul de vanzare-cumparare pot sa il dau in judecata pe cumparator,

Sunt anumite inadvertente intre mesajele dvs. (desigur nu intereseaza pe nimeni, doar pe dvs.)

Marinel28 a scris:
... iar daca voi castiga mi se va elibera o hotarare judecatoareasca prin care o sa mi se radieze masina de la Politie si Finante.

Daca aveti contractul de vanzare cumparare (v-am scris in mesajul meu anterior, probabil nu ati citit), puteti radia masina de la fisc, printr-o simpla cerere (nu va trebuie Hotarare judecatoreasca), ci ...o c e r e r e.

Marinel28 a scris:
Am intrebat si la Serviciul Inmatriculari daca e posibila o astfel de cale si am primit raspuns pozitiv.

La inmatriculari, in cazul vanzarii/cumpararii auto radierea se face odata cu inmatricularea pe numele noului proprietar, adica odata cu transcrierea dreptului de proprietate.
Asta da il puteti obliga prin hotarare judecatoreasca (dar nu stiu cu ce va ajuta), caci la fel de bine puteati sa faceti o informare catre serviciul inmatriculari ..si rezultatul era acelasi.

P.S. Stiti cum se scarpina oltenii la urechea stanga cu mana dreapta?
Bafta in demersul in justitie ..
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
trandafir2, moderator
La Serviciul Inmatriculari mi s-a spus ca doar prin ordin judecatoresc pot scoate masina de pe numele meu de la Politie.

Alte discuții în legătură

Directia inmatriculari - anuntare vanzare autoturism ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti - transcriere masina ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. In cazul in care nu respect o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care sunt obligat sa transcriu o masina cumparata pot raspunde ... (vezi toată discuția)