avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocupare abuziva spatiu comun asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocupare abuziva spatiu comun asociatie

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog ce mijloace are o Asociatie de Proprietari impotriva locatarilor care ocupa abuziv spatiile comune ale asociatiei? Ca sa dau un exemplu concret, in parcarea subterana sunt masini parcate pe spatiul comun (deci in afara locurilor de parcare ce apartin proprietarilor). As dori sa stiu daca le putem bloca rotile de exemplu (ca solutie de ultima instanta pt cei care nu raspund la notificarea transmisa) sau ce masuri exista pentru a-i face sa respecte statutul asociatiei si legea ce nu permit utilizarea spatiilor comune in interes personal decat cu aprobarea comitetului executiv sau in baza unui ctr de inchiriere. multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: pauldecuseara , utilizator 15:31, 8 Aprilie 2014
Multumesc de raspuns. Vom face si asta (vom amenaja spatii de parcare pt motociclete pe care le vom inchiria) insa intrebarea mea viza cazul in care unii care parcheaza acum vor continua sa parcheze abuziv pe spatiile comune. Ce solutii avem pt a-i face pe acestia sa nu mai parcheze (in conditiile in care nu respecta notificarile asociatiei, nu vor sa inchirieze, blocatul rotilor este ilegal, un proces dureaza prea mult)? La aceasta intrebare as aprecia un raspuns cu caile de actiune (preferabil cele practice si usor de implementat). Multumesc
Discutati cu politistii din zona si, in functie de modul de parcare, acestia pot sa-i avertizeze, sa-i amendeze, sa le ridice autovehiculele...
Montati o bariera acces garaj.
Politistii nu par a fi prea dispusi sa intervina prompt (justificand ca nu prea au temei legal intrucat e spatiu privat si nu public si cum nu e o situatie de pericol...). bariera e demult implementata insa stiti ca romanii sunt un popor inventiv :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Parcare privata - acces marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre o cladire cu peste 200 de apartamente, care are in dotare o parcare privata de vreo suta de locuri. Acest spatiu - parcarea este ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației mi-a blocat accesul cu mașina în cadrul complexului pe motiv că nu am un loc de parcare cumpărat/închiriat. cum pot rezolva acest abuz? Bogdan_C93 Bogdan_C93 Buna ziua, am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu lamuriri competente, eu unul nu cunosc legislatia in domeniul acesta asa ca am nevoie de ajutorul vostru. ... (vezi toată discuția)