avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor pasant apa rece - Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor pasant apa rece - Asociatii de proprietari

Buna ziua

O asociatie de proprietari cu doua scari are un singur contoar de apa rece, primesc o singura factura in conditiile in care apartamentele nu sunt egale (intr-o sc sunt 36 ap si cealalta 27 )
Ce trebuie facut pentru separarea contoarelor ? Si ce costuri implica?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:14, 29 Septembrie 2019
blocexpert a scris:

@adriantot - ce spuneti dvs sunt situatii particulare, care se pot intalni la blocurile foarte vechi. In cazul expus de dvs nici nu prea aveti alta varianta.

Blocurile nostre, de care v-am povestit nu sunt foarte vechi, iar situatiile prezentare de mine sunt frecvente.
Proprietarii de la scara cu spatiul verde au decis sa intretina spatiul respectiv si uda aproape zilnic. Ceilalti sunt impotriva pentru ca ei nu beneficiaza de "facilitatea" de a avea verdeata in fata geamului si, implicit nu doresc nici sa plateasca pentru asa ceva. Solutia? Contor pasant intre scari si separat un contor pe teava care alimenteaza gradina. Rezultatul? Toata lumea fericita.

Putem discuta ca intre oameni cu experienta, daca spuneti ca aveti 20 de ani de administrare!?
Eu stiu ca daca vreau sa ud spatiu verde, sa spal trotuarul, sa spal pe casa scarii... trebuie sa consum apa, sa am un robinet de unde sa iar apa in galeata, pe furtun... Unde poate fi acel robinet? In fiecare asociatie, bloc sau scara se pote gasi cea mai apropiata coloana, ramificatie... pentru a se monta acolo un robinet de unde se poate folosi apa pentru asemenea utilizari.
Iar solutia pentru a gestiona consumul de apa pe cel robinet este cea mai simpla din lume: montarea unui apometru obisnuit (50 lei) inainte de acest robinet.
Noi avem un robinet intr-o casa de scara de unde se ia apa pentru spalat sacrile, udat spatiul verde, spala trotuarul... Iar acel robinet este precedat de un apometru. Asa aflam consumul de apa pentru udat, spalat trotuar...
Pai si eu spus altceva, ca nu inteleg unde bateti?
Haideti totusi sa incercam a raspunde initiatoarei topicului.
Din postarile facute s-au desprins doua solutii:

1. Montarea unui contor pasant. Acest contor pasant se monteaza cel mai adesea langa contorul de bransament (contorul oficial dupa care se intocmeste factura), adica ”la vedere”, sa fie de aceeasi clasa de precizie cu cel al firmei furnizoare si sa se intocmeasca o anumita procedura privind lecturarea, cand se face , cum se face, cine o face, in aca fel incat prin montarea acestui contor problemele privind repartizarea consumurilor pe scari, sa dispara, nu sa apara probleme noi.
Costul depinde si de situatia de la fata locului si in opinia mea, acesta este sub 1500 lei - depinde si cu cine executati aceasta lucrare. Costul va fi suportat de toti proprietarii celor doua scari.
Avantaje - costuri mai mici;
Dezavantaje: repartizarea este facuta la mica intelegere (chiar daca se face printr-un protocol);

2. Separarea de masura efectiva, prin furnizorul de apa-canal.
Avantaje: separarea de masura prin furnizor inseamna ca se modifica contractul de furnizare cu as. prop. in sensul ca pe anexa facturii, blocul/scara respectiva apare distinct cu denumire, consum mc si valoare; nu mai depindeti de niciun protocol;
Dezavantaje: am mai spus, pretul este mai mare, dar depinde de situatia din teren. La noi tot montajul s-a realizat in acelasi camin de bransament, dar am fost nevoiti sa mai sapam un sant chiar pe vechiul amplasament unde s-a plasat doua conducte pentru cele doua scari. Acum pe anexa facturii de la furnizor, cele doua scari au pozitii distincte.

Nu mai discut de functionarea in forma actuala, avand in vedere argumentele contra.

In alta ordine de idei, pot sa va spun ca niciun furnizor de apa-canal nu permite folosirea apei potabile pentru udat flori, gradini, spalat auto sau alte asemenea activitati. Acest lucru este stipulat in contract - ca nu se respecta, este alta poveste.

Succes!
blocexpert a scris:
Pai si eu spus altceva, ca nu inteleg unde bateti?

Nu bat nicaieri!
Dumneavoastra ati scris dupa un mesaj postat de mine ca:
Teoria ca teoria dar, practica ne omoara...

De aceea am explicat practic cum se gestioneaza concret in asociatia noastra consumul apei pentru udatul florilor, spalatul trotuarului...
Buna ziua, am citit mesajul @Adam Grecu, dar nu prea inteleg cum anume ati reusit sa montati contor oficial, cum il numiti, deci nu pasat, precizati dvs, fara a avea si separarea juridica a scarilor. Eu asa am aflat de la ApaNova. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
cocutz, utilizator

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Contract angi25 angi25 Buna ziua! Va rog, cine poate sa ma ajute in urmatoarea problema? Suntem 150 de apartamente (in 8 blocuri) care primim curent de la o institutie. Intrucat, ... (vezi toată discuția)