avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor pasant apa rece - Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor pasant apa rece - Asociatii de proprietari

Buna ziua

O asociatie de proprietari cu doua scari are un singur contoar de apa rece, primesc o singura factura in conditiile in care apartamentele nu sunt egale (intr-o sc sunt 36 ap si cealalta 27 )
Ce trebuie facut pentru separarea contoarelor ? Si ce costuri implica?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:14, 29 Septembrie 2019
Este foarte simplu, numai ca la noi la Iasi functioneaza o firma romaneasca si in zona capitalei, vorbim de o firma frantuzeasca - gresesc cumva?
Asa cum am scris mai sus, la propunerea ferma a proprietarilor celor doua scari, am mers la serv. tehnic al furnizorului, am discutat - cu schitele instalatiei de furnizare a apei reci in fata si conform discutiei, am completat o multime de tipizate - ma rog, procedura lor.
Dupa aprobarea documentelor, la fata locului s-a prezentat un inginer care a intocmit o mica schita - pe genunchi - dar care mai tarziu s-a concretizat pe o schita profesionala (sic). Practic din conducta principala ce intra in bransament, s-a montat o derivatie pentru o alta conducta ce v-a alimenta una dintre scari, cealalta scara ramanand alimentata si contorizata pe vechea instalatie.
Pe noua derivatie s-a montat un robinet urmat de un contor identic cu cel vechi, apoi un nou robinet si o prelungire a conductei pentru a iesi din caminul de bransament.
Mai departe am fost nevoiti sa sapam un sanț cu o adancime de aproape 1 m (protectie la inghet) si o lungime corespunzatoare alimentarii scarii. S-a optat pe foplosirea unor conducte noi, deoarece celelalte aveau o vechime de peste 40 de ani.
Cum am mai scris, distractia ne-a costat cam 5000 lei.
Daca optati pentru faza cu pasantul, atunci cheltuiala v-a fi mult mai mica, dar cum am mai zis, contorul trebuie sa fie identic cu cel de pe care se face facturarea, sa se ocupe cineva de citirea indexului (ideal, odata cu citirea furnizorului). Ma rog, trebuie intocmit un protocol intre reprezentantii celor doua scari. Sigur rolul asociatiei de proprietari v-a fi determinant, altfel faceti toata procedura degeaba.
Solutia ce-a mai simpla: proprietarilor cele doua scari sa li se repartizeze costurile cu apa rece, dupa consumurile rezultate de la contorii individuali, mai ales ca acum au aparut si acei contori cu citire radio, adica citirea se face in acelasi timp la toti proprietarii, ca sunt sau nu acasa, etc.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Contract angi25 angi25 Buna ziua! Va rog, cine poate sa ma ajute in urmatoarea problema? Suntem 150 de apartamente (in 8 blocuri) care primim curent de la o institutie. Intrucat, ... (vezi toată discuția)