avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Martor violenta parinte-copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Martor violenta parinte-copil

Buna ziua,
Am fost martorul unei violente intre un parinte si copilul lui in varsta de 9-10 ani, o violenta greu de descris.Am intervenit verbal dar m-am ales cu un "set" de injuraturi si amenintari.
As vrea sa stiu care este forma legala de reclama o vilolenta intre un parinte si copilul lui.
Mentionez ca nu stiu nici numele copilului si nici numele parintelui
as putea oferi informatii legate de descrierea evenimentului, copilului si parintelui...
la ce anume va referiti sa "intervin sa scap copilul"? in afara de verbal...?
Pt d-na avocat reclamatia nu este de dragul de a umple hartii este in scopul de a interveni si a impiedica asemenea violente....va rog sa dati raspunsuri mai pertinente....de genul:unde reclam si ce date trebuie sa ofer....chiar va rog sa reveniti cu un raspuns dupa ce va informati mai bine cu privire la acest subiect
Teoretic ar trebui sa sesizati Autoritatea Tutelara de pe langa Primarie.

Acum se pune problema: care Autoritate Tutelara si care Primarie ?
Raspuns: competenta pentru solutionarea unei astfel de sesizari este Autoriatea Tutelara de pe langa Primaria in care isi au domiciliul (cu acte sau fara acte) cei impotriva carora faceti sesizarea.

Daca dvs. nu cunoasteti niciunul din elementele care sa va conduca la determinarea institutiei competente pentru a se ocupa de asa ceva, nu aveti sanse/sorti de izbanda sa obtineti o sanctionare a parintelui vinovat de agresiuni asupra copilului minor.

Deci, chiar daca din punct de vedere umanitar, va inteleg indignarea (la fel as fi procedat si eu!!!) din punct de vedere legal, nu avem toate elementele pentru a face o astfel de sesizare avand ca scop o finalitate (si nu o hartie care sa ramana aruncata intr-un fiset, iar dupa cateva luni sa fie clasata!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)
Donatie catre un minor g_p g_p Bunicii vor sa-i doneze nepotului, in varsta de 5 ani, o parte din casa dar noi parintii nu suntem de acord . Se poate ca ei sa faca aceasta donatie impotriva ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)