avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula un cadastru in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula un cadastru in instanta?

Buna seara,

Problema mea este urmatoarea: Detin un teren mostenire de la bunici pe care doresc sa fac cadastru. Numai ca in momentul in care am demarat procedurile am aflat ca nu pot finaliza cadastru, pentru ca unii dintre vecini, care au si vandut intre timp, au facut cadastru pe o bucata de teren din terenul mostenit de mine si ca atare figureaza o suprapunere de teren in baza de date. Intre timp cel care a facut cadastru a si vandut, iar noul proprietar nu vrea sa isi modifice actele desi recunoaste ca a intrat cu un metru pe terenul meu, si/a mutat gardul, dar nu vrea sa isi modifice cadastrul pentru ca nu vrea sa faca o cheltuiala in plus, dupa cum afirma. Intrebarea mea este: pot solicita in instanta anularea cadastrului vecinilor, astfel incat eu sa imi pot face cadastru pe terenul meu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: IvanDan , utilizator 18:37, 25 Februarie 2025
Într-o situație similară, oarecum preemtiv pun întrebarea: Având teren cu cadastru cu măsurare în stereo (cu puncte bine delimitate) un teren achiziționat 2007 cu cadastratea autorizată atunci, eu mi-am plătit dările dar încă nu am folosit terenul (fâneață intravilan). Lumea prin sat zice că se obișnuiește ca unii vecini să-și facă măsurători noi și să intre în parcelă, că nimănui nu i-ar păsa de cadastru mai vechi (nu așa vechi, 2007) și spun ceva de "primul venit, primul servit".... mă cam sperie puțin... mie mi se pare un fel de japcă și am tendința să cred că dacă "se practică", voi pierde din teren, cine știe când l-oi folosi, că sunt ei jăpcari, deși terenul e împrejmuit și pare încă intact.
Pot face vecinii așa ceva fără repercursiuni, doar pentru că vreun cadastrist "deștept" sau "șmecher" face măsurătorile pe terenul meu... că nu prea am timp și bani să mă port prin tribunale și re-cadastrarea costă și aia. După cum v-am spus sunt un pic speriat/îngrijorat, terenul e dobândit prin vănzare cumpărare (de la rudă, mai mult un fel de asigurare a unei moșteniri).
Pot face vecinii așa ceva? Că e furt practic... eh, i-aș zice chiar invazie mai în glumă mai în serios.
Aștept un sfat. Cadastrul din 2007 are parcelă, figură, plan de amplasare cu învecinări, tot tacâmul. Să stau îngrijorat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Notarea plangerii in cartea funciara urmare a cererii din textul plangerii godspeed godspeed Am depus plangere impotriva incheierii de respingere a cererii de intabulare. Motivul respingerii este suprapunerea cu o parcela deja intabulata. In plangere, ... (vezi toată discuția)