avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 1014 somatia de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 1014 somatia de plata

Acest articol 1014 din cod proc civila este universal valabil in orice situatie, in orice tip de executare silita, sau se refera la somatia de plata emisa in cadrul procedurii speciale a ordonantei de plata?
Cel mai recent răspuns: elenisa , utilizator 07:04, 13 Aprilie 2014
Problema e ca eu am facut contestatie la executare,procedura somatiei de plata (cu 15 zile inaintea infiintarii popririi) nefiind respectata, dar am invocat articolul gresit; in loc de art. 1014 trebuia sa invoc alt articol din cpc; in care articol ma incadram?
Pentru judecarea cauzei in lipsa, ar trebui invocat art.223 cod proc. civila?
art 1014 se refera la comunicarea somatiei de plata atunci cind ati fost dat in judecata la Procedura ordonantei de plata
Spuneti mai clar speta
Am facut contestatie la executare, dar am gresit articolul; nu trebuia sa invoc art. 1014 pt ca nu aveam nici-o legatura cu Procedura ordonantei de plata; era o executare prin poprire si ma incadram in alt articol si tocmai acel articol nu-l stiu.
Acum se judeca un alt dosar la alta instanta (competenta teritoriala) si vroiam sa stiu daca invoc corect art.223 pentru a se judeca cauza in lipsa mea. Multumesc pentru raspunsuri!
In mod gresit ati invocat art 1014 Dupa parerea mea faceti o precizare la actiune si aratati art corect

Alte discuții în legătură

Conform cãror prevederi se solicitã judecarea cauzei în lipsã? paula manta paula manta Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns - inainte de 15.02.2013 foloseam pentru judecarea in lipsa art 242 Cpc, acum ce art pot folosi dupa noul cod ... (vezi toată discuția)
In baza carui articol se cere judecarea in lipsa 411 sau 583 cpvc? CountPorcula1987 CountPorcula1987 In baza carui articol se cere judecarea in lipsa 411 sau 583 cpvc? Va multumesc pt. raspunsuri. (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)