avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 1014 somatia de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 1014 somatia de plata

Acest articol 1014 din cod proc civila este universal valabil in orice situatie, in orice tip de executare silita, sau se refera la somatia de plata emisa in cadrul procedurii speciale a ordonantei de plata?
Cel mai recent răspuns: elenisa , utilizator 07:04, 13 Aprilie 2014
elenisa a scris:
Acum se judeca un alt dosar la alta instanta (competenta teritoriala) si vroiam sa stiu daca invoc corect art.223 pentru a se judeca cauza in lipsa mea.

Solicitați judecarea cauzei în lipsa dvs. în temeiul art. 411, alin. (1), pct. 2 teză finală din Codul de procedură civilă.

Art. 223 Cod procedură civilă vizează activitatea instanţei de judecată, nu activitatea părţilor. Art. 411, alin. (1), pct. 2 teză finală Cod procedură civilă este prevederea în baza căreia o parte poate solicita judecata în lipsă, iar art. 223 Cod procedură civilă este prevederea în baza căreia va proceda astfel instanța.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns, voi face cerere catre noua instanta si voi invoca art.411 pentru a se judeca cauza in lipsa mea.
In celalalt dosar a fost respinsa cererea, dar vroiam sa stiu in eventualitatea ca voi mai fi deranjata, ce art trebuie sa invoc avand in vedere ca nu s-a respectat procedura somatiei de plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform cãror prevederi se solicitã judecarea cauzei în lipsã? paula manta paula manta Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns - inainte de 15.02.2013 foloseam pentru judecarea in lipsa art 242 Cpc, acum ce art pot folosi dupa noul cod ... (vezi toată discuția)
In baza carui articol se cere judecarea in lipsa 411 sau 583 cpvc? CountPorcula1987 CountPorcula1987 In baza carui articol se cere judecarea in lipsa 411 sau 583 cpvc? Va multumesc pt. raspunsuri. (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)