avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca echivalata in urma concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca echivalata in urma concediului de crestere a copilului dupa un contract de munca de 4 ore

Buna ziua. Am fost in concediu de crestere a copilului 4 ani fara intrerupere (2 nasteri la interval de 2 ani). Inainte de a intra in concediu, aveam contract de munca pentru jumatate de norma. Am revenit la serviciu, mi-am schimbat angajatorul si noul angajator considera ca cei 4 ani de concediu de crestere a copilului sunt echivalati cu doar 2 ani vechime in munca din moment ce contractul anterior intrarii in concediu era de jumatate de norma. Este corect sau 1 an de concediu de crestere a copilului echivaleaza cu 1 an vecime in munca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 17 Aprilie 2014
La adoptare in 2003 , Codul Muncii prevedea :
Art. 103. - (1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
(3) În cazul salariatului care desfăşoară activitatea în temeiul unui contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat conform legii.

art. 103 alin. (3) a fost abrogat prin OUG nr.65/2005.

In 2011 nu s-a dat nicio lege in sensul mentionat de cei de la R.U.. Sa va spuna care este acel act normativ?
Buna ziua. Pentru personalul didactic si de cercetare din sistemul universitar se aplica si alte prevederi decat cele din Codul Muncii pentru stabilirea vechimii in munca pentru anii cu jumatate de norma? Inca nu am primit raspuns de la Resurse Umane cu privire la baza legala folosita, mi s-a spus doar ca se aplica legea data in 2011... Multumesc
Legea este aceeasi pentru toate categoriile de angajati care au incheiat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca bechi bechi Am niste nelamuriri cu privire la calculul vechimii in munca. Mai exact, sotia mea lucreaza din 13.01.1987. A avut concediu pentru cresterea copilului 2 ani ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate pentru cim timp partial - garzi Gili_M Gili_M Buna ziua, in cazul unui medic cu contract individual de munca cu timp partial - efectuare garzi, perioada concediului de crestere copil pana la varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Maternitate, program part time flay flay Buna ziua, Doresc sa stiu daca in cazul in care in prezent sunt angajata cu 6 ore si imi voi dori un copil, ma afecteaza acest aspect?....la vechime sau la ... (vezi toată discuția)