Am inaintat divort catre sotia mea si vreau sa va intreb urmatoarele, cauza divortului este neintelegerea din cauza banilor:
1.Dupa ce am inaintat divortul ea s-a operat de tiroida si vrea ca eu sa-i platesc pensie, sustinand ca eu sunt vinovatul, ea nu doreste acceptarea divortului. In aceasta cauza, pentru ca judecatoria sa-mi accepte divortul este ca eu sa pledez vinovat, ma poate afecta in vreun fel ca eu pledez vinovat? (e cam absurd, eu inaintez divortul si eu sa pledez vinovat…) o poate avantaja in vreun fel pee a aceasta decizie?
2.Singurul bun comun este apartamentul, la care sotia doreste sa facem partaj, nu vrea sa ne intelegem, in acest caz care este procedura? Cine evalueaza apartamentul? E nevoie doar de certificatul fiscal? Se va face o expertiza?
pensie de intretinere.
platile compensatorii reprezinta un alt drept.
Art. 390
(1) In cazul in care divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului parat, sotul reclamant poate beneficia de o prestatie care sa compenseze, atat cat este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divortul l-ar determina in conditiile de viata ale celui care o solicita.
(2) Prestatia compensatorie se poate acorda numai in cazul in care casatoria a durat cel putin 20 de ani.
(3) Sotul care solicita prestatia compensatorie nu poate cere de la fostul sau sot si pensie de intretinere, in conditiile art. 389.
sau, daca nu aveti 20 de ani de casatorie si nici nu e in drept sa va ceara pensie de intretinere, insa poate dovedi culpa dvs la divort si sufera un dezechilibru prin divort, poate cere despagubire.
Art. 388
Distinct de dreptul la prestatia compensatorie prevazut la art. 390, sotul nevinovat, care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei, poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca. Instanta de tutela solutioneaza cererea prin hotararea de divort.
In acest proces eu am dreptul de a veni la randul meu cu o intampinare la intampinarea facuta de parata in momentul chemarii paratei in fata instantei?
Formulati raspuns la intampinare prin care sa incercati sa demontati sustinerile sotiei prin argumente solide.
Ati solicitat interogatoriul paratei? Ar fi util, intrucat aceasta ar fi obligata sa raspunda la intrebarile dvoastra.