: in anul 2003 mii de persoane din toata tara au strans pe strada , din casa in casa , niste semnaturi de la populatie , pentru infiintarea unui partid . la tribunal in prima instanta a fost aprobata infiintarea partidului . cineva s-a gandit sa faca recurs la hotararea de infiintare a partidului si totodata sa depuna o plangere (cred penala ) prcum multe din aceste semnaturi la nivel de tara ar fi false .
in 2003 politia a mers din casa in casa sa intrebe lumea daca intr-adevar au semnat sau nu .
nu cunosc raspunsurile oamenilor.
dupa aceast demers din 2003 nu s-a mai intreprins nimic pana acum cand unii din cei care au strans aceste semnaturi au inceput sa fie chemati la politie ptr. declaratii .
1) plangerea nu trebuia sa fie depusa de un anume individ care iintr-adevar ar fi descoperit ca i s-ar fi falsificat semnatura ?
2) este legal ca reclamatia fie depusa per total semnaturi pe tara , ca apoi organele in drept sa cerceteze sa caute sa scoata niste "vinovati " sau mai bine zis niste tapi ispasitori care fi falsificat sau nu vreo semnatura ?
3) este legal ca persoanele care au strans semnaturile sa fie chemate la politie si sa li se ceara sa dea declaratie fara a i se arata actul in baza caruia sunt cercetati ?
4) in aceste conditii persoana cercetata poate refuza sa dea declaratia ceruta ?
5) persoanele cercetate in acest caz au nevoie in de un avocat ?
6 ) daca una din persoanele cercetate in acest caz nu are bani sa angajeze un avocat poate sa ceara un avocat din oficiu si abea apoi sa accepte sa dea declaratii ?
7) fapta s-a prescris sau se poate prescrie in timpul cercetarilor ?
Nu cred ca sunteti concret in situatia prezentata. De ce?
Vorbiti de infiintarea unui partid,
Vorbiti de mii de semnaturi.
Vorbiti de o plingere-penala cred- dupa spusele dvs. -In care cineva reclama ca nu a semnat acel tabal sau lista.Pe linga acel cineva mai sunt indicati si alte persoane...
Vorbiti despre o preupusa fapta petrecuta in 2005 ,sesizata atunci ,abandonata si reluata in 2009.
Despre ce vorbim in speta...
Daca doriti studiu de caz la o speta,trebuie sa prezentati suficiente elemente. La o prezentare generala,sunt suficiente precizarile si recomandarile facute de Av.apaidiu. Cred...