avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte ales fara a fi pe ordinea de zi a adunarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte ales fara a fi pe ordinea de zi a adunarii generale

Adunarea generala a decurs binisor ( cu mici incidente ) pana la epuizarea punctelor de pe ordinea de zi de la avizier si cea anuntata la inceputul sedintei .
Apoi presedintele se ridica si anunta proprietarii prezenti ( in numar de vreo 26 din 176) ca isi da DEMISIA in urma unei adrese primita de la Primarie si a hotararii din comitetul executiv ( ! ) in loc sa spuna ca isi preda mandatul , parca asa suna mai bine , dar ma rog .
Motivul ar fi ca , detinea si functia de casier cu contract individual de munca , fiind incoltit ca mai avea putin si raspundea altfel , isi prezinta demisia , acest motiv vi l spun eu , ca nu a avut curajul sa spuna de ce isi da demisia .
Asa cum am spus la inceput acest punct nu era pe ordinea de zi cu toate ca se stia de acest lucru ( hotararea com .ex . ) si totusi se voteaza aceptarea demisiei si alegerea unui nou presedinte .
Alegerea nu a fost deloc " greoaie " pentru ca se stia cine va fi noul presedinte , acesta fiind propus de un " om al casei ".
Intrebarea care se pune :
- este corect si legal cum s a procedat in acest caz ? daca da , motivatie , iar de nu , ce se poate face in continuare .
O alta intrebare se refera la faptul ca daca o persoana are cazier , poate sa detina functia de presedinte ?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:55, 15 Aprilie 2014
Aceasta adunare generala, reconvocat, dupa cum spune utilizatorul, este satutara si alegerea unui alt presedinte este legala. Nu conteaza ca a fost prevazuta in ordinea de zi anuntata. Importaant este ca lucrurile au decurs firesc, vechiul presedinte si-a prezentat demisia iar proprietarii au ales pe altcineva.

Daca ati fi participat la adunarea generala, ati fi avut posibilitatea sa propuneti si sa alegeti pe altcineva. Daca nu ati participat, cei prezenti au avut dreptul legal sa aleaga un presredinte.
@octavia59

Asa este in legatura cu termenul legal de contestare - 45 de zile de la comunicare. Stiam prea bine acest lucru, dar recunosc ca mi-a scapat si-mi cer scuze.
Multumesc!

@eugarizn

Stiam ca-mi scapase ceva sa va comunic in prima postare - in legatura cu demisia...
Din cate stiu, aici nu sunt prea multe reguli - fiind un act unilateral de vointa, demisia se face in forma scrisa cu nr. de inregistrare, atunci cand vrea omul si ceea ce este foarte important - nu este nevoie ca cineva sa o aprobe!

Eu v-am zis si in mesajele anterioare, singur nu prea puteti sa faceti mare lucru. Geaba va zbateti si le aratati calea cea dreapta... Probabil ca la un moment dat au sa se loveasca cu capul de prag, dar sa nu fie prea tarziu. Incercati sa va apropiati si altiu membri ai as. prop., sa discutati si sa incercati indreptarea lucrurilor.
La noi, prin vecini, cunosc o as. prop. care ”mergea brici”. Fostul admin a decedat si in cativa ani totul a luat-o razna. Ce presedinte, ce com. executiv? Au fost alesi si realesi vreo 3 pana acum, insa cum vad care este treaba, pleaca cu cea mai mare viteza. Presedinta com. de cenzori, cand a vazut ce n-a vazut in viata ei si-a prezentat demisia public, in AG care a fost si ultima in cativa ani. Rand pe rand blocurile se ”desprind” din vechea asociatie - cand solutia mai buna ar fi schimbarea administratorului - aici am inteles eu ca este problema, insa cine sa o faca? Cand asociatia se va bloca, probabil ca o sa fie prea tarziu.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog am nevoie de un raspuns in privinta adunarii ... PD PD Buna ziua, va rog am nevoie de un raspuns in privinta Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari. In data de 11.02.2022 am facut Adunarea Generala si am ... (vezi toată discuția)
Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Adunare generala reconvocata eugarizn eugarizn Buna ziua Rugamintea mea este urmatoarea : Ieri ( n.n. vineri 28.03.2014 ) a avut loc adunarea generala reconvocata a asociatiei cu ... (vezi toată discuția)