Buna ziua! Sunt Dir.ec in cadrul unei institutii publice. Directorul general a incercat in nenumarate randuri sa-mi "forteze mana" cum s-ar spune , sa semnezanumite documente. Am refuzat, am fost amenintat, am fost injurat! Nu am mai suportat situatia si mi-am dat demisia. In contextul in care, comportamentul Dir. gen. a frizat orice limita a bunului simt, am considerat ca nu mai pot efectua, din p.d.v moral, preavizul de 45 de zile.Oare legislatia in vigoare , te obliga sa suporti mojiciile unora, intro institutie a statului inca 45 de zile?
Din cauza nerespectarii preavizului, dvoastra ati fost cercetat disciplinar. In urma acestei cercetari, Comisia de disciplina ar fi putut constata ca nu ati respectat obligatiile contractuale si sa vi se desfaca contractul de munca disiplinar sau ar fi putut constata ca nerespectarea preavizului nu va este imputabila si atunci sa ia act de demisie si sa inceteze CIM la data depunerii acesteia.
Pararea mea este ca cei din Comisie nu au reusit sa va impute absentele din perioada preavizului si acum au incercat sa gaseasca o cale de mijloc, dorind incetarea prin acordul partilor, care nu contravine legii, motivat si de faptul ca demisia fara efectuarea preavizului este legitima doar in situatia in care angajatorul isi incalca obligatiile fata de salariat. Acesta, opinez eu, ca este motivul pt. care ati primit aceasta decizie de incetare CIM prin acord.