avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare pentru persoane care calatoresc in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare pentru persoane care calatoresc in strainatate

Fiind o persoana responsabila niciodata nu am iesit din tara fara sa inchei asigurari.Spre norocul meu pina acuma nu am avut nevoie de ele, dar la ultima mea iesire, in luna decembrie 2013, am avut un accident si mi-am fracturat tibia.Majoritatea serviciilor medicale mi-au fost acordate pe baza "Euro-card"-lui, adica asigurarii obligatorii (de stat), dar am avut si citeva pe care trebuia sa le suport eu .Eu am avut doua asigurari private incheiate unde am depus actele si chitantele pentru decontare.Unul dintre asiguratori imi scrie acuma ca imi va deconta "o parte "din cheltuieli pentru ca eu am o a doua asigurare .Dar eu niciodata nu am platit prime sau comisioane "partiale"la nici unul dintre asiguratori, ci am platit fiecaruia prime integrale ca sa fiu despagubita integral.Am si intrebat ce se intimpla daca eu am si o a doua asigurare si mi s-a raspuns ca "e foarte bine, cate asigurare am si platesc, atatea avantaje am".Va rog sa ma lamuriti, care sunt drepturile mele si cum trebuie sa actionez.Cu respect.P.M.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:25, 29 Aprilie 2014
nucu$ a scris:

Legea nr 136, prevede la capitolul asigurari de persoane, ca indemnizaţia de asigurare se datorează, independent de sumele cuvenite asiguratului sau beneficiarului din asigurările sociale, de repararea prejudiciului de cei răspunzători de producerea sa, precum şi de sumele primite de la alţi asigurători în temeiul altor contracte de asigurare.
Logica ar fi si faptul ca spre deosebire de prejudiciile materiale, viata si sanatatea nu pot avea o anumita valoare ce ar putea fi atinsa/depasita prin oricate despagubiri.Excluderile actioneaza numai in cazul sinuciderii sau auto-mutilarilor.


Legea la care faceti referire admite faptul ca pot exista doua asigurari doar daca una este de stat si obligatorie si una privata.
Si, da, este adevarat, nu pot exista doua contracte de asigurari pentru acelasi obiect ce face parte din ambele contracte.

Prin urmare, are dreptate firma de asigurari!
@Quartila:
Nu se poate regasi in lege restrictia pe care o insinuati, la categoria de asigurari persoane.
Reiau citatul care indica acest lucru.
"precum şi de sumele primite de la alţi asigurători în temeiul altor contracte de asigurare."
Incercati sa faceti deosebire intre termenii "obiect"(material) si deces/viata/invaliditate/vatamare (referitoare la persoana).Mai exista si un "principiu al indemnizarii" inaplicabil in asigurarile de persoane, in afara despagubirilor materiale aferente producerii riscului.(era util sa-l aprofundati)
Angajatul (nu firma de asigurari) incearca o aplicare improprie a acestui principiu.Daca in conditiile aferente contractului nu se prevede aceasta abordare, nu exista motiv legal/general de refuz total sau proportional de indemnizare (este un contract privat).

Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultantii in asigurari: 1 eveniment : 2 polite = 2 plati ? legalmgm legalmgm Buna ziua, - Am un bun (casa, masina); - Inchei 2 polite de asigurare distincte pentru acelasi bun, pentru acelasi eveniment, cu 2 SC de asigurare ... (vezi toată discuția)
Excursie ratata cucu_bau cucu_bau Buna seara, am si eu o intrebare, X isi cumpara bilete in luna februarie pentru a merge in vacanta in luna iunie. In luna mai sufera o operatie (ernie de ... (vezi toată discuția)