avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ttitlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ttitlu de proprietate

in 1995 am dezbatut o mostenire din care m-am ales cu 2 hectare padure.fiind prea mare distanta si eu avand f multi ani:) nu m-am dus cativa ani sa vad ce s-a intamplat cu terenul meu.cand am fost sa-l vad era trecut pe numele unui cumnat de-l meu in baza unei declaratii scrisa de mana intre cumnat si sotul meu facuta in 1978 prin care sotul meu vindea partea mea de mostenire.mai pot face ceva in prinvinta recuperarii acestui pamant.pamantul era la stat atunci.va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: alinni , utilizator 22:10, 3 Mai 2014
in 1978 cica sotul meu a facut o hartie de mana prin care a primit niste bani in schimbul renuntarii la dreptul meu de mostenire.sotul e decedat din 84.platitor de taxe acum la primarie e cumnatul.fiul cumnatului a lucrat la primaria de care apartine pamantul asta ca o paranteza:)in 1995 s-a facut mostenirea si la fiecare frate i-a revenit 2 hectare de pamant.numai ca al meu acum apartine cumnatului.cat de corect e aceasca schimbare de proprietar si cum poate fi combatuta,?exista vreo solutie in acest sens?
Cind s-a facut succesiunea in 1995 nu ati primit un certificat de mostenitor in care apare terenul respectiv?

Faceti o actiune in instanta prin care sa se constate dreptul de proprietate in baza certificatului de mostenitor daca apare in CM acel teren.

In mod normal hartia de mina facuta de sot in 1978 drept renuntare la mostenire nu are nicio valoare pentru simplul fapt ca terenul nu era in proprietatea dvs. ci a statului.
Adica a vindut proprietatea statului din padure!:)

In 1995 ce acte au stat la baza masei succesorale? Nu cred ca un notar putea lua drept act de proprietate o hirtie de mina in care era tranzactionat un teren care nu apartinea unuia dintre mostenitori la data efectuarii tranzactiei.
Nu, dar nu inteleg ce acte au si cumnatul poate invoca uzucapiunea. Nu inteleg de ce conteaza atat de mult ce acte si cum, atata timp cat numai cumnatul s-a interesat de teren si proprietarul nu. E o sanctiune impotriva proprietarului dezinteresat si cumnatul ar putea avea castig binisor.
va multumesc tuturor pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute ff ff Am o problemă în legătură cu nevoia de servitute,astfel. Dețin un teren de la tatăl meu moștenire , teren fără servitute ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mama mea detine un teren arabil extravilan cu suprafata ... diablo950 diablo950 Buna ziua! Mama mea detine un teren arabil extravilan cu suprafata de 7,54 hectare mostenit de la bunicul meu intr-o comuna situata langa orasul in care ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si padure doior doior Bunica(mama mamei mele) a murit in 1990 si nu au ramasca mostenitori decit unchiul meu cu sotia si cu copilul acestora , cu mine si fratele meu sa împartim ... (vezi toată discuția)