avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca

Buna ziua. As dori sa cer un sfat despre incetarea contractului de munca.
Mi-am gasit un job nou la care trebuie sa ma prezint in 15 Mai 2014. Am si semnat contractul de munca deja.
Am anuntat verbal (cu doua luni inainte) angajatorul actual ca voi pleca si i-am dat o data aproximativa. Motivul pentru care nu mi-am dat demisia cu preaviz de 20 zile, conform contractului de munca, este ca astfel as fi pierdut un drept salarial care trebuie platit in 7 Mai. Am ales sa raman pana la acea data si sa-mi prezint ulterior demisia la zi. Angajatorul m-a informat ca nu o va accepta in aceasta forma si ca va trebui sa respect cele 20 de zile de preaviz. In caz contrar, contractul de munca imi va fi desfacut pe motive disciplinare. Au invocat deschis faptul ca nu li se pare corect sa-mi acorde dreptul salarial pe care l-am mentionat, deoarece plec la o firma concurenta, desi acesta se acorda pe anul 2013. Mentionez ca daca la data de 7 Mai voi avea inca contract de munca pe perioada neteterminata, vor fi obligati sa mi-l acorde deoarece sunt indeplinite toate conditiile.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa renunt la "bonus" cum zic ei si sa plec cu dosarul "curat", sau raman pana incasez bonusul sa risc sa-mi fie desfacut contractul pe motive disciplinare? La noul angajator trebuie sa ma prezint oricum incepand cu data de 15 Mai.
Cel mai recent răspuns: mircea_barto , utilizator 14:07, 28 Aprilie 2014
Multumesc mult pentru raspunsuri. Inseamna ca daca insista cu perioada de preaviz, o sa pot cere modificarea programului de lucru pentru cele 20 de zile. Daca refuza, macar am o justificare. O s-o cer in scris :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu lucreaza ca agent de paza intr-un super ... Mihaelatheodorablaga Mihaelatheodorablaga Buna ziua! Tatal meu lucreaza ca agent de paza intr-un super market si nu ii convine .. pentru se fura iar seful de magazin nu ii da voie nici sa vb la ... (vezi toată discuția)
Demisia ralukdas ralukdas Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în ... (vezi toată discuția)