avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii castigate in instanta (bugetar) se primesc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii castigate in instanta (bugetar) se primesc esalonat?

Buna ziua,

Iar cer ajutorul.
Am H.J. definitiva si irevocabila ptr reincadrare si achitarea drepturilor salariale indexate cu indicile de inflatie la data platii. Trebuia si cu dobanda legala?
Neplacerea consta in faptul ca : primesc banii esalonat , nici macar cheltuielile de judecata. Merg in instanta? Ce cer? Cum sa fac sa fie bine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 12 Iunie 2014
Gresit!!!
Daca ati obtinut reintegrarea si drepturile salariale indexate si majorate angajatorul trebuie sa vi le dea integral ci nu esalonat.
Angajatorul va pacaleste. Cereti executarea silita. Formulati plangere penala in temeiul art. 287 alin. (1) lit. (e) din codul penal.

@freeelis

acea ordonanta se refera la drepturile de natura salariala castigate in instanta impotriva statului nu impotriva unui angajator.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
codulmuncii, utilizator
@ codumuncii

Citit mai bine textul de lege al ordonantei si apoi spuneti ca este gresit ... vi-l redau mai jos:
Articolul XI(1) din OUG 92/2012:
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, se va realiza astfel:
...
Textul de lege nu este gresit insa sa nu-l interpretam gresit.
Angajatorul il interpreteaza gresit si profita de acest lucru.
Mai pe intelesul tuturor: angajatorul, chiar daca unitate bugetara, trebuie sa-i acorde respectivei salariate drepturile salariale retinute printr-o decizie de concediere ilegala, deci din vina angajatorului, prin urmare nu din vina guvernului, ori acea ordonanta se refera la drepturile de natura salariala retinute ilegal sau neacordate din vina statului/guvernului si care au fost castigate in instanta, cum ar fi: sporuri sau majorarile salariale acordate de guvern. Si mai pe intelesul tuturor (ca la coada vacii): Adica cum?, ceilalti salariati care angajatorul nu i-a concediat si-au primit 100% drepturile salariale pe parcursul desfasurarii raporturilor de munca, insa salariata concediata ilegal, care a castigat in instanta, isi primeste din salariu 5% anul asta, 10% anul viitor, 15% anul alalalt viitor s.a.m.d...
Daca utilizatorul grigorina ar porni executarea silita sigur instanta va admite in tot cererea respectiv incuvintarea executarii silite impotriva debitorului privind creanta titlului executoriu (sentinta civila de reintegarare si de plata a drepturilor salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva).
Bine spus, dar a castigat cineva in instanta? Institutia este de stat.
Multumesc.
da a castigat. cand s-a pornit executarea silita un angajator a facut contestatie si a "bagat" stanga asta cu 5% anul viitor, 10% anul alalalt...Instanta nici nu a stat la discutii: a respins contestatia angajatorului si s-a pornit executarea in totalitate a creantei din sentinta civila privind plata integrala a drepturilor salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neacordate de catre angajator vs. drepturi salariale neacordate de catre guvern codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Am castigat in instanta reintegrarea si drepturile salariale in urma unei concedieri ilegale. Am pornit executarea silita si instanta a dmis in ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile salariat - angajator ROMANFLORIN ROMANFLORIN Urmarea unei hotarari judecatoresti definitive am fost reincadrat in functie publica, eliberat in mod nelegal. Hotararea prevedea si plata drepturilor ... (vezi toată discuția)
Cum sunt achitate drepturile salariale castigate in instanta claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestestat in instanta respectiva decizie care in urma unui proces desfasurat, am castigat definit si irevocabil ... (vezi toată discuția)