Buna ziua,
Am o problema si nu stiu cum sa procedez. Va rog sa ma ajutati. Lucrez la o firma de curierat sunt platit cu salariu pe CIM si o chirie auto (lucrez pe masina personala) care mi-a fost blocata pana la recuperarea debitelor deoarece un curier a fugit cu o suma insemnata de bani.Conducerea firmei are dreptul sa procedeze asa ? Ce trebuie sa fac pentru a-mi putea incasa chiria?
Va multumesc
Buna ziua,
Pana la urma sefii au deblocat chiria auto pe luna martie, dar au blocat plata acesteia pe luna aprilie si pe deasupra mi-au comunicat ca imi vor retine 200 lei penalizare pentru ca nu am recuperat inca prejudiciul de la respectivul curier (de acest lucru trebuie sa se ocupe departamentul juridic). Pot ei contiunua cu asfel de presiuni?
Va multumesc si va doresc o saptamana usoara
Exiosta aceasta posibilitate , dar nu este legala asa cum am mai spus si anterior in celelalte mesaje.
De asemenea, retinerea pe care vrea s-o efectueze este nelegala.
Art.169 C.mun.
(1) Nicio reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
.....
Buna ziua din nou,
pe data de 3 mai am emis cererea de chirie conform contractului,dar aceasta mi-a fost respinsa pe motiv ca trebuia sa facturez din 2200 mai putin cu 454 (reprezentand expeditiile curierului cu pricina) si 200 lei penalizarea de care am vorbit. Nu mi s-a transmis nimic oficial doar o informare pe e-mail.Ma pot opune acestei decizii fara consecinte? Daca platesc aceasta suma exista vreo posiblitate sa o mai recuperez(mentionez ca acest director a spus ca ma va ajuta sa-mi recuperez banii, cand ii va recupera juridicul de la curier) stiu ca nu sunt sanse sa recuprereze banii de la fostul angajat. Ce pasi ar trebiu sa urmez si ce costuri ar implica toate aceste actiuni?Ma puteti ajuta?
Va multumesc