avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refuz semnare bilant de catre administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refuz semnare bilant de catre administrator

Buna seara,
am si eu intrebare daca poate cineva sa ma ajute cu urmatoarea problema:
am intocmit bilantul pt anul 2013 si administratorul refuza sa semneze, ce as putea face eu ca sa fiu acoperita legal in caz de amenda sau control ceva?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Toma , Consultant fiscal 14:37, 7 Mai 2014
marichuy a scris:

majoritatea mi-au spus acelasi lucru ca nu au mai auzit asa ceva, si nici eu nu stiu cum sa rezolv acesta stituatie ca sa nu pic eu la mijloc, am incercat in nenumarate moduri sa le explic dar degeaba.

Cea mai buna solutie este sa-i spuneti: 'La revedere!'

ma gandeam ca in caz de amenda sa nu ma acuze ca nu i-am spus ca are bilantul de semnat sau ceva de genul, oricum mi-a fost de ajutor raspunsurile pe care le-am primit, daca pe el ca administrator nu il intereseaza propria firma, pe mine de ce m-ar mai interesa sa ma mai lupt cu morile de vant.
Faceti un raport cu articolul din lege care stipuleaza obligatia de a fi semnat de catre administrator, il puneti sa semneze si il depuneti asa, nesemnat...
va vine sa credeti ca cei de la finante la ghiseu au acceptat bilantul nesemnat de administrator, si-au spus ca nu e nicio problema atat timp cat e semnat de persoana care l-a intocmit (administratoeul s-a dus la cu bilantul la ghiseu).
Administratorul (crede ca) astfel isi declina responsabilitatea. Dvs. sunteti responsabila pentru intocmirea bilantului, el raspunde pentru patrimoniu si pentru semnarea documentelor companiei, inclusiv cele contabile. Dar parerea mea (confirmata si de alte persoane mai sus) este sa evitati un astfel de specimen. Am mai intalnit si eu cazuri cand administratorul nu voia sa semneze bilantul ca sa se razbune pe unul din actionari; din pacate, in cazul in care nu il depui la timp, tot administratorul il va lua la intrebari (eventual concedia ) pe contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant 2011 ion g ion g pentru a transmite bilantul online trebuie scanat si bilantul sau numai anexele? daca numai anexele atunci nu avem semnatura la intocmit. in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2010 theya_05 theya_05 am o societate infiintata in 15 dec.2010.in luna dec.nu am avut nici un salariat,intrucat mi-am inceput efectiv activitatea in luna ianuarie 2011.am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate srl-d magazin online turboxxl turboxxl Buna ziua, Am un magazin online cu cateva facturi lunare. Intrebarea este daca pot depune eu ca si administrator bilantul trimestrial fara semnatura unui ... (vezi toată discuția)