avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-e frica de fiul meu - cum sa-l dezmostenesc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-e frica de fiul meu - cum sa-l dezmostenesc?

Desi i-am dat startul in viata - studii, apartament, masina, firma #-o- fiul meu, din cauza sotiei sale, nu m-a sunat de trei ani, nu ma lasa sa-mi cunosc nepotica ( are deja 4 ani ) si, in general, are un comportament ce frizeaza patologicul ( posibi sa fie ceva traume pt. ca am divortat cand avea 4 ani si l-am crescu cu ajutorul material si afectiv al parintilor mei. Nu m-am mai recasatorit. ).
In prezent am aproape 60 de ani, sunt bolnava de cancer si, ca urmare a chemio si radioterapiei, am si alte boli - tensiune, proleme cardiace, hepatice, renale. Deocamdata nu am nevoie de ajutor - ma descurc singura, dar vremea trece iar mie imi este frica de fiul meu, pt. ca este TOTAL dirijat de sotie si soacra-sa si abia asteapta sa mor sa ma mosteneasca. Nici asta n-ar fi o problema - fiecare este dator cu o moarte - dar exista posibilitatea si probabilitatea sa cad la pat si sa ma ia, in calitate de APARTINATORI ( n-am alte rude in oras ), sa ma arunce in
vreo magazie, sa nu stie nimeni de mine, sa nu poata interveni nimeni pt. ca nu are dreptul, sa-mi ia tot si sa-mi foloseasca si pensia. Mi-e frica pt. ca sotia sa, nu si-a ingrijit NICIUN BUNIC - atat bunicul patern cat si bunica materna i-a aruncat la azil, desi avea conditii sa-i intretina in vila sa. Bunicul a avut o pensie mare pt. ca a fost colonel iar bunica a avut si o alta fiica bogata, care a platit azilul. Nora mea este o fiinta dura si rapace.
Pe scurt, ma intereseza cum si in ce conditii pot sa-mi dezmostenesc unicul fiu ( consider ca mi-am facut datoria de mama si ca, ceea ce mai am, pot si vreau sa folosesc pentru ingrijirea mea ) si ce posibilitati de contract de vanzare cumparare am pentru apartamentul meu de doua camere, in schimbul intretinerii mele de catre altcineva. Eventual impartasiti-mi din experienta voastra. Multumesc.
Va adresati pana la urma pe un site in care consultanti sunt in mare parte profesionisti ai dreptului ,nimeni nu v-A recomandat o anumita persoana ci doar ati fost sfatuita sa va adresati pt o consultatie juridica.Solicitati o consultatie unui notar public,rugati rudele,cunostinte,prietenii sa va recomande un av etc.Varianta ar fi sa incheiati un contract de intretinere cu cineva de incredere,contract incheiat la notar in care sa se stipuleze clar in ce consta intretinerea dvs,suma bani,alimente ,medicamente,vizite periodicela medic in schimbul bunurilor dvs dupa deces.Sanatate.
Multumesc!Solutia "contract de intretinere cu uzufruct viager" mi se pare realista. Se incheie la notar? Ce acte necesita? In cazul meu ( unic fiu - mostenitor rezervatar ) este nevoie si de un certificat medical care sa ateste ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale? Cam ce se stipuleaza in linii mari, intr-un astfel de contract ? Pot sa caut si eu pe net ( si o voi face ) dar ar fi bine sa-mi explicati cu un vocabular accesibil si muritorilor de rand. Nu va suparati ca insist, dar am fost o data la un notar, care mi-a deschs succesiune privitor la o mostenire FARA sa ma intrebe daca mai am deschisa succesiune la alt notar! Asa ca acum suflu si in iaurt.
@d-nei neranegrescu
In concluzie caut INFORMATII, SUGESTII, SFATURI - NU persoane!

Doar ca preferati sa aflati informatiile/sugestiile/sfaturile de la persoane ;)
Altminteri o luati pe net si tot gaseati ceva.
Eu nu va propun nicio tranzactie, nu va propun sa incheiati vreun act, stiu foarte putine despre dumneavoastra, fiecare om care se adreseaza unui notar/avocat/medic are nevoile lui si ar trebui tratat distinct de ceilalti...
In final tot la persoane veti ajunge.
Nu stiu cum ati scos-o la capat cu medicul, dar eu nu as merge la cineva in care nu am incredere! Nu incredere oarba, dar suficienta cat sa am un sentiment de confort, de siguranta. Pe de alta parte n-or fi toti escroci, sunt si profesionisti, oameni integri.
Succes in gasirea unui notar si/sau avocat care sa va inteleaga, sa va consilieze si in care sa aveti incredere!
q.e.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o fata care ma abandoneaza la batranete... iconita iconita Am o fica pe care am crescut-o singur, am renuntat la viata mea ptr. a ma ocupa de cresterea si educatia ei .Acum sunt la pensie, traiesc singur intr-un ... (vezi toată discuția)
Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere raisa1234 raisa1234 Buna ziua, Am nevoie de sfaturi, va rog, deoarece traiesc intr-un stress continuu. In urma cu cativa ani, am facut un contract de intretinere cu uzufruct ... (vezi toată discuția)