avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara categorie corespunzatoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara categorie corespunzatoare

Buna ziua. La inceputul lunii decembrie 2013 am fost oprit la un control de rutina conducand un aototurism cu platforma. Avand doar categoria B, necesara fiind cat.B+e, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 4 luni + inceperea urmaririi penale.
Mentionez ca eram in alt judet decat cel de domiciliu.
Au trecut cele 4 luni si nu am primit niciun raspuns despre dosarul meu.Tinand cont ca au trecut cele 4 luni obligatorii, se poate cumva elibera o adeverinta de circulatia pana la decizia finala data de tribunal ?
Am trimis un fax la procuratura judetului respectiv, dar inca nu am primit niciun raspuns ...
Dupa experienta dvs care credeti ca va fi sentinta si cat ar mai dura ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vasilache Alin , utilizator 13:06, 10 Mai 2020
Am vazut intre timp ca acest articol a fost abrogat de noul cod. Totusi cum e cu functionarea acestor coduri in paralel si acordarea sentinntei favorabile ? E vreo posibilitate totusi sa nu se anuleze ?
Permisul se anuleaza doar daca sunteti condamnat definitiv, este posibil sa nu se ajunga acolo.
in concluzie e vreo sansa ca in final dosarul sa se finalizeze prin NUP si o amenda administrativa tinand cont de actualele reglementari ?
V-am spus ca NUP nu mai exista in noua reglementare. Situatii in care permisul nu se anuleaza: clasarea sau renuntarea la urmarire penala in faza de urmarire penala; achitarea, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei daca dosarul ajunge la instanta.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
vsbogdan, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului ovidyo ovidyo am facut un accident care s-a soldat cu vatamare corporala din culpa si accidentul a fost din cauza ca eu nu am acordat prioritate i-ar permisul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in acest caz? AndreiFes250 AndreiFes250 Bună ziua! In luna mai am fost oprit de politie cu o motocicleta care nu răspundea categoriei mele de permis( Eu aveam categoria A1 și motorul se încadra ... (vezi toată discuția)
Fara placute la masina purcareaalin purcareaalin Am condus o masina fara placute pana la domicilu si fix la domiciu m-au oprit un echipaj de politie , pentru care mi-au retinut permisul si mi-au intocmit ... (vezi toată discuția)