Buna ziua. La inceputul lunii decembrie 2013 am fost oprit la un control de rutina conducand un aototurism cu platforma. Avand doar categoria B, necesara fiind cat.B+e, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 4 luni + inceperea urmaririi penale.
Mentionez ca eram in alt judet decat cel de domiciliu.
Au trecut cele 4 luni si nu am primit niciun raspuns despre dosarul meu.Tinand cont ca au trecut cele 4 luni obligatorii, se poate cumva elibera o adeverinta de circulatia pana la decizia finala data de tribunal ?
Am trimis un fax la procuratura judetului respectiv, dar inca nu am primit niciun raspuns ...
Dupa experienta dvs care credeti ca va fi sentinta si cat ar mai dura ? Multumesc.
Am vazut intre timp ca acest articol a fost abrogat de noul cod. Totusi cum e cu functionarea acestor coduri in paralel si acordarea sentinntei favorabile ? E vreo posibilitate totusi sa nu se anuleze ?
V-am spus ca NUP nu mai exista in noua reglementare. Situatii in care permisul nu se anuleaza: clasarea sau renuntarea la urmarire penala in faza de urmarire penala; achitarea, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei daca dosarul ajunge la instanta.