avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Angajarea raspunderii personale a administratorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Angajarea raspunderii personale a administratorului

Sotul meu a avut o societate pe care nu prea a lucrat. La un moment dat a cumparat marfuri pe care le-a revandut unei firme din Galati , cu bilet la ordin fara acoperire... in fine o teapa. a facut toate demersurile, ( s-a constat ca multe societati au luat teapa cu firme in cauza)... a fost inchis faptasul.. proces... hotarare definitiva prin care a fost condamnat sa plateasca marfa .. si a luat si inchisoare 3 ani. Societatea de la care a luat marfa si fiscul(tva) au dat in judecata firma sotului meu cerand banii. Mentionez ca la furnizor a platit o parte din banii personali , dar nu tot. A fost desemnat un lichidator( asta am aflat mai traziu, deoarece nu am primit nici o citatie) care a venit o singura data la sediul firmei( corespunde cu domicilui nostru) , a gasit copilul si a cerut un nr de telefon, fara sa spuna nimic( banuiesc ca a fost lichidatorul , nu stiu exact deoarece asta a spus azi la telefon).Nu a sunat nimeni niciodata, nu a cerut nici un act.Acum in 2009 a venit o citatie de la tribunal in dosarul respectiv ( am aflat ca dosarul este din 2007), sotul meu a facut intampinare , a depus tot ce aveam de la procesul cu firma care i-a tras teapa( facturi , bilet ordin, hotarare judecatoreasca), iar acum a primit sentinta prin care este obligat ca persoana fizica sa suporte datoria catre furnizor si catre fisc. Interesant este ca motivarea instantei este facuta pe art 138 lit d din legea 85/2006 , dar lichidatorul nu-l cunoastem . Dupa ce i-am vazut numele in sentinta AMCO IPURL am cautat datele de contact, am dat de o adresa in Alexandria, o doamna ne-a spus ca nu cunoaste nimic, in final am gasit tel mobil si mi-a vorbit extrem de urat.Acum chiar nu stiu cum sa facem. Termenul de recurs este de 10 zile. Am primit hotararea astazi , am fost la tribunal la arhiva sa vedem dosarul dar acolo ni s-a spus ca sentinta din data de 25.03.2009 nu este redactata.Chiar nu mai inteleg nimic. Am verificat pe net dosarul la tribunal 20981/3/2007 si apare sentinta. Imi poate da cineva un sfat, ca am pierdut o groaza de timp si de bani cu incercarea de a recupera ceva de la firma care ne-a dat teapa. In sentinta redactata de judecator nu apare nimic de intampinarea depusa de sotul meu cu toate documentele ce dovedesc situatia. Spune-ti-mi va rog ce as putea face? Multumesc .
~ Conținut șters la cerere ~
Judecatorul sindic pronunta sentintele in functie de inscrisurile din dosarul de atragere, de interogatorii si alte probe administrate in dosar.
Nu sesizeaza organele judiciare in vederea urmaririi penale.
Cel caruia i s-a intentat aceasta actiune are sanse mari daca se apara corect sa primeasca solutie favorabila.

lichidatorul a cerut atragerea raspunderii, stiu ca i-a spus ca ,,da bine la creditori" .

Este doar vrajeala
Am intalnit urmatoarea speta:

In dosarul de faliment ultimul administrator societar a facut cerere exepresa ca toate actele legate de procedura sa-i fie comunicate la sediul social al societatii falite. S-a prezentat la procesul de faliment pana la un moment dat si gat, procedura fiind prin bpi nu s-a mai dus.
Problema e ca i s-a introdus cerere de atragere pe art. 138 si a fost citat prin afisaj la domiciliul din buletin. La domiciliul din buletin stau parintii acestuia care nu au primit nici un inscris - citatie, actiune etc si nici sentinta prin care i s-a atras raspunderea pentru o suma deloc de neglijat. La dosarul cauzei sunt trei citatii toate prin afisaj realizate, persoana nu s-a prezentat la proces pentru ca nu a avut cunostinta si sentinta a ramans definitiva prin nerecurare din luna feb 2011.
Are sanse sa-i fie admisa cererea de repunere in termenul de recurs si ulterior recursul pt ca procedura s-a facut la domiciliu si nu la adresa indicata in dosarul de faliment? Cred ca si daca e un proces distinct (nr dosar si temei legal) este strans legat de faliment in lipsa falimentului neexistand si dosar de atragere.

Multumesc anticipat pentru opinii si pareri
Toate actele sunt comunicate la domiciliul legal al paratului, afara de cazul in care paratul in mod expres printr-o cererea depusa in dosarul deschis in temeiul art. 138 din legea 85/2006 republicata, solicita comunicarea actelor de procedura la o alta adresa. Prin urmare, administratorul statutar a fost citat corect la adresa de domiciliu, chiar daca el a depus o cerere prin care a solicitat administratorului judiciar sa fie citat la sediul societatii falite. Cererea sa a vizat doar actele de procedura cu societatea, nu si cererea prin care i se atrage raspunderea personala pentru prejudiciul creat.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Cum se executa o sentinta de atragere??? MIXAM MIXAM Exista sentinta de atragere a raspunderii persoanelor responsabile promovata in temeiul art. 138 al. 1 lit a, prin care jud sindic a admis in parte actiunea ... (vezi toată discuția)
Inchiderea procedurii simplificate a insolventei ginacoseru ginacoseru BUNA ZIUA TUTUROR! am nevoie neaparat de cateva sfaturi! lucrez la o societate care distribuie materiale de constructii. unul din clientii noastri (o societate ... (vezi toată discuția)