Rog administratorii forum-ului sa analizeze utilitatea unui subiect permanent dedicat acestei probleme.
Cel putin in Bucuresti fenomenul a capatat o amploare deosebita, alimentata de gratuitatea actiunii.
Pe de alta parte, specialisti de prestigiu, cum este Presedintele Ordinului Arhitectilor, atrag atentia asupra unor pericole ascunse: incendiu, ingrasie, deteriorari de tot felul.
Cred ca ne-am putea ajuta reciproc, prin postari pe marginea subiectului, care este de mare interes !
De exemplu, as fi foarte interesat sa stiu daca exista vreo asociatie de proprietatri care este in posesia documentatiei tehnice care a insotit autorizatia de construire si, mai ales, daca este in posesia caietului cu detalii de executie !?
De asemenea, as vrea sa stiu daca in documentatie este inclusa euroclasa de rezistenta la foc a materialelor folosite ?
Cine a intocmit receptia lucrarilor si, mai ales, daca exista vreo certificare de la ISU/Pompieri !?
Sunt convins ca mai exista si alte multe intrebari, de aceea va rog sa analizati posibilitatea permanetizarii subiectului.
Indiferent de opinia dumneavoastra, asemenea lucrare costisitoare, asa cum e reabilitarea termica, se face numai cu acordul sau hotararea adunarii generale. Si iar, indiferent de opinie, veniturile obtinute de asociatie se folosesc pentru reparatii, adica se folosesc pentru reabilitare. Nu cred ca vreo asociatie va tine banii adunati din exploatarea proprietatii comune "la ciorap" si va obliga proprietarii sa suporte intreaga suma din buzunar sau imprumut bancar.
Pai profitati!
Adunati oferte si treceti la treaba.
Chiar prestatorul va va sfatui sa faceti lucrarea pana la inceputul sezonului ploios. El nu va lucra pe timp de ploaie. Nici chiar vara.
Lucrarea nu dureaza mai mult de 3-4 zile.
Daca presedintele si comitetul au selectat firma cu care se va face lucrare, trebuie sa-i contacteze, sa incheie contract cu firma, sa stabileasca data lucarii, modul de plata s.a.m.d.
Sunt firme si firme. Unele accepta plata in rate, altele nu.
Noi am incheiat contracte si-am stabilit cu executantii amanuntele, inclusiv modul de plata. Pentru hidroizolatii am facut lucrari de 7000, 12000, 18000 lei in ultimii 6-7 ani. In toate cazurile am stabilit sa platim 20-30% din bani in ziua cand se aduc materialele pe bloc. Practic o terasa de 200-300 m.p. s-a facut in 2-3 zile iar la finalul acestui interval am facut receptia (o zi) si-am achitat inca 20-30%. De regula diferenta de 50% am achiatat-o in 3-6 luni asa cum am prevazut in contract.
Discutati cu presedintele dumneavoastra si sugerati-i acest mod de rezolvare.
Platile facute dde fiecare proprietar in parte nu au legatura directa cu contractul incheiat cu executantul. Pot fi proprietari ce platesc suma integral, altii in 2-3-6 luni dar pot fi si proprietari care raman restantieri, platesc peste un an ori numai dupa procese...
cred ca exista o directiva europeana nu stiu ce numar care interzice termoizolatia cu polistiren a cladirilor mai înalte de 10 metri . Mai stie cineva despre acest aspect ? ma refer la legislatia europeana in domeniu privind materialele agreate in termoizolatia blocurilor.
Obligatii?
ContSters220737
Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)