avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea termica a blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea termica a blocurilor

Rog administratorii forum-ului sa analizeze utilitatea unui subiect permanent dedicat acestei probleme.

Cel putin in Bucuresti fenomenul a capatat o amploare deosebita, alimentata de gratuitatea actiunii.

Pe de alta parte, specialisti de prestigiu, cum este Presedintele Ordinului Arhitectilor, atrag atentia asupra unor pericole ascunse: incendiu, ingrasie, deteriorari de tot felul.

Cred ca ne-am putea ajuta reciproc, prin postari pe marginea subiectului, care este de mare interes !

De exemplu, as fi foarte interesat sa stiu daca exista vreo asociatie de proprietatri care este in posesia documentatiei tehnice care a insotit autorizatia de construire si, mai ales, daca este in posesia caietului cu detalii de executie !?

De asemenea, as vrea sa stiu daca in documentatie este inclusa euroclasa de rezistenta la foc a materialelor folosite ?

Cine a intocmit receptia lucrarilor si, mai ales, daca exista vreo certificare de la ISU/Pompieri !?

Sunt convins ca mai exista si alte multe intrebari, de aceea va rog sa analizati posibilitatea permanetizarii subiectului.

Va multumesc !
Vedeti la pagina 5 din brosura care sunt pasii "anteriori" inceperii propriu-zise a lucrarilor, in total 12 !

Va atrag atentia in special asupra punctului 7, in care sunteti direct interesati. De exemplu, "expertizarea tehnica a blocului", care, intre altele, trebuie sa stabileasca gradul de risc seismic. Daca exista fisuri in fundatie sau in pereti, atunci reabilitarea trebuie sa fie precedata de consolidare. Pentru un bloc ridicat in anii 70 (sau mai vechi) expertiza poate sa aduca date si, din pacate, neplaceri noi. In privinta asta cred ca toti proprietarii sunt de acord; verificarea starii structurii de rezistenta este in interesul tuturor, deci nu trebuie sa fie ceva formal, o hartie pur si simplu.

In orice caz, punctul 7 presupune o gramada de activitati si de acte asupra carora va puteti edifica facand un drum la Primarie, este foarte simplu !
~ Conținut șters la cerere ~
In 1802 s-a produs cutremur de gradul 8 !! Niciun bloc ridicat in Bucuresti, pana in 1977, nu va rezista la un astfel de cutremur, iar noi ne ocupam de cai verzi (scârţ) pe pereti.

Ma intreb, dupa ce punem polistiren pe pereti, cum mai expertizam structural o constructie ? Cum supraveghem starea si deterioararea in timp, inevitabila ? Tencuiala este cel mai bun martor care ne avertizeaza asupra fisurilor, de exemplu, dar noi o acoperim cu scârţ.

Faceti socoteala cati bucuresteni traiesc in blocuri construite anterior anului 1977 si ganditi-va ca un cutremur este SIGUR, iar daca va avea gradul 8, atunci vom numara sute de mii de morti. In Vrancea s-au intregistrat in medie cate 4 cutremure de grad peste 7 in fiecare secol; cel din 1802 a durat 2 minute si jumatate si s-a simtiti in toata Europa.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
ContSters61389, utilizator
BODEALEX a scris:

Cred ca acea "brosura" de pe vremea dnei. Udrea este depasita si ar trebui actualizata cu modificarile legislative europene si binenteles romanesti.
.....


Bine, va dau un link nou:

[ link extern ]


si va rog sa-mi spuneti ce intelegeti din ANEXA nr.3, din care selectez, simplificand:

- adunarea generala a asociatiei hotaraste in termeni uzuali, respectiv jumatate din cei prezenti (se subintelege, cu respectarea cvorum-ului, dupa caz, de convocare sau reconvocare)

- imputerniceste presedintele sa semneze in numele si pentru fiecare dintre proprietarii inscrisi in lista anexata, etc...

Cum vine asta, pe de-o parte hotararea se poate lua si cu 2 proprietari dintr-o adunare reconvocata la care se prezinta 3 proprietari, nu ? Pe de alta parte presedintele semneaza in numele TUTUROR !! Daca insa in lista efectiva a proprietarilor UNUL este contra, cum semneaza presedintele in numele celui care este CONTRA !?

Va spun eu care-i misterul: Legea 50, care este ascunsa sub pres, si care cere unanimitate pentru emiterea autorizatiei de construire. Domnii de la minister se fac a nu stii (sau nu spun) treaba asta si paseaza intreaga responsabilitate legala in spatele adunarii generale, respectiv a presedintelui. Iar daca, asa cum este cazul in bloc la mine, unul dintre proprietari locuieste in SUA iar altul in Franta, locuri in care nu prea te joci cu dreptul de proprietate, pe unde scoate camasa presedintele cand o trebui sa spuna ce fel de raspundere si-a asumat ? Cel din Franta o sa spuna ca nu exista cladire polistirenizata in Paris, iar cel din SUA ca a auzit, cine stie unde, ca nu-i sanatos. Ce te faci cand te-or trage la raspundere pentru ca ai semnat "in numele lor" fara a avea acordul lor?
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
ContSters61389, utilizator
Mari Probleme Cu reabilitarea sector 2!!!
Consider probleme/Prb la acest Bloc,,,
Am o garsoniera la ultimul etaj,blocul a fost reabilitat.Nu sa luat in considerare Imobilul Meu!Nu au realizat niciun fel de "zise"Termopane,,,"Nici la balcon,nici la interior.Blocul are o vedere buna,stradala;Am sris notificari asociatiei,Primariei,tot ei in drept ,,,Frumos Bloc sector 2,pacat ca domnul primar Nu a avut in vedere si ultimul etaj.Arata ca NUCA IN PERETE.Cine credeti ca au efectuat reabilitarea? Am raspuns de la Admin/Presedinte Bloc,,firma electra care a subcontractat Lucrarea Penitenciarului Jilava.Am raspuns si de la primaria sector2,,,DE NECREZUT raspunsul lor,,,As dori o lamurire Ferma,Merg in instanta?

Alte discuții în legătură

Receptionarea lucrarilor de reabilitare a blocului,fara semnaturile tuturor locatarilor NeluBalas NeluBalas Buna ziua.Presedintele As.de Proprietare a semnat receptia lucrarilor de reabilitare a blocului,in conditiile in care exista mari deficiente semnalate de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc, termopan montat prost dmion dmion Stau intr-un bloc de 10(zece) etaje,eu stand la etajul 9. Acum doi ani blocul a fost reabilitat termic ( polistiren + termopan). Anul trecut au fost cateva ... (vezi toată discuția)
Obligatii? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)