BODEALEX a scris:
Cred ca acea "brosura" de pe vremea dnei. Udrea este depasita si ar trebui actualizata cu modificarile legislative europene si binenteles romanesti.
.....
Bine, va dau un link nou:
[ link extern ]
si va rog sa-mi spuneti ce intelegeti din ANEXA nr.3, din care selectez, simplificand:
- adunarea generala a asociatiei hotaraste in termeni uzuali, respectiv jumatate din cei prezenti (se subintelege, cu respectarea cvorum-ului, dupa caz, de convocare sau reconvocare)
- imputerniceste presedintele sa semneze
in numele si pentru fiecare dintre proprietarii inscrisi in lista anexata, etc...
Cum vine asta, pe de-o parte hotararea se poate lua si cu 2 proprietari dintr-o adunare reconvocata la care se prezinta 3 proprietari, nu ? Pe de alta parte presedintele semneaza in numele TUTUROR !! Daca insa in lista efectiva a proprietarilor UNUL este contra, cum semneaza presedintele in numele celui care este CONTRA !?
Va spun eu care-i misterul: Legea 50, care este ascunsa sub pres, si care cere unanimitate pentru emiterea autorizatiei de construire. Domnii de la minister se fac a nu stii (sau nu spun) treaba asta si paseaza intreaga responsabilitate legala in spatele adunarii generale, respectiv a presedintelui. Iar daca, asa cum este cazul in bloc la mine, unul dintre proprietari locuieste in SUA iar altul in Franta, locuri in care nu prea te joci cu dreptul de proprietate, pe unde scoate camasa presedintele cand o trebui sa spuna ce fel de raspundere si-a asumat ? Cel din Franta o sa spuna ca nu exista cladire polistirenizata in Paris, iar cel din SUA ca a auzit, cine stie unde, ca nu-i sanatos. Ce te faci cand te-or trage la raspundere pentru ca ai semnat "in numele lor" fara a avea acordul lor?