avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pret de achizitie pentru deseuri feroase
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pret de achizitie pentru deseuri feroase

Buna ziua,
care este pretul folosit de o firma de colectare a deseurilor de fier vechi, pentru colectarile primite gratuit.
Am gasit ca se face la valorea justa , concret cum se stabileste aceasta valoare justa.
Va multumesc. .
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 13:53, 9 Mai 2014
Daca furnizorul emite factura cu 0,01 lei/kg nu mai este vorba de intrarea in contabilitate la valoarea justa ci la pretul de achizitie si astfel se simplifica multe lucruri inclusiv calculul taxei pentru fondul de mediu.
Buna seara,

Pai si furnizorul cu cat cumpara fierul? Cu 0.001 lei/kg?


Respect,
Dan Preda.

Furnizorul nu cumpara fierul vechi, el il genereaza din activitatea economica pe care o desfasoara, din casari, etc. sub forma de deseu. Acest generator are obligatia sa livreze fierul unei societati colectoare autorizate in acest sens.
Buna ziua,

Pai si daca eu dezmembrez un utilaj si obtin 50 de kg de fier, pot sa il dau catre un colector cu 0.1 lei/kg, cand pretul pietei este 3lei/kg?

Preturile practicate in relatiile comerciale trebuie sa reflecte continutul economic al tranzactiilor efectuate si sa fie in concordanta cu preturile pietei la momentul respectiv, nu trebuie sa fie folosite pentru diminuarea impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat .

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
ContSters307306, utilizator
Pretul este rezultatul negocierii dintre parti, iar conditiile comerciale in care se desfasoara tranzactia difera de la caz la caz. In exemplul dat de dvs. pretul pietei (real nu exemplificativ) este in acest moment de cca 0,8 - 0,9 lei/kg transportat la colector. Daca dvs. nu aveti mijloace sa efectuati transportul apelati la societatea colectoare sa va efectueze ei transportul. Costul mediu pentru un transport (distanta medie dus-intors 30 km) este de cca.300 lei. Costul respectiv raportat la cantitatea pe care o detineti dvs. (adica 50 kg) este de 6 lei/kg. Daca respectivul colector va plateste 0,01 lei/kg trebuie sa-i multumiti ca si-a facut o pomana cu dvs. Si exemple de genul acesta sunt multe pentru a dovedi ca practicarea unui pret de 0,01 la achizitie nu este o practica de a eluda impozitele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie cladire in vederea demolarii elena6ro elena6ro Buna ziua, Am achizitionat la inceputul anului o cladire in vederea demolarii si obtinerii de fier vechi. De la aceasta cladire cunosc doar suprafata in mp. ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila pt.deseuri kosamaria kosamaria Buna ziua! Am o factura storno pt. deseuri(baterii auto)in valoare de - 23,63 lei,respectiv 0,70lei taxa de mediu,total valoare= -22, 93 lei Inregistrex taxa ... (vezi toată discuția)
Taxa fond mediu mihaelatanasactb mihaelatanasactb Daca vreau sa facturez cuiva o anumita cantitate de deseuri, cine trebuie sa retina, sa declare si sa plateasca la stat taxa de mediu?taxa de mediu este de 3%, ... (vezi toată discuția)